Suriye’de televizyon kanalına saldırı: 3 ölü

Suriye’de televizyon kanalına saldırı: 3 ölü

Suriye’de rejim yanlısı yayın yapan özel televizyon kanalı El-Ýhbariye’ye yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 3 tv çalışanı öldü.

Saldırı, başkent Şam’ın 20 kilometre güneyinde bulunan Drusha kentinde meydana geldi. El-Ýhbariye televizyonu merkez binası haber merkezine giren sayıları hakkında bilgi verilmeyen saldırganlar bombalı saldırı gerçekleştirdi. olayda kanal çalışanı 3 kişi yaşamını yitirdi.

Normal yayınına ara veren televizyon kanalı saldırıyla ilgili yayınladıðı görüntülerden, haber merkezinin harabeye döndüðü görüldü.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Ýletişim Bakanı Ümran El Zehbi, “şiddeti teşvik eden ve Suriye’yi hedef alan herkesin bu saldırıda sorumluluðu bulunmaktadır” dedi.

El-Ýhbariye televizyonuna yapılan saldırı Şam’da çok sayıda kişinin öldüðü çatışmalar ile Devlet Başkanı Esad’ın “Gerçek bir savaş içindeyiz” açıklamasından sonra geldi. Beşar Esad, Bakanlar Kurulu’na hitaben yaptıðı konuşmada, “Parlamentodaki konuşmamda söylediðim gibi, her açıdan gerçek bir savaşın içindeyiz, böyle bir durumda, bütün politikalar bu savaşı kazanmaya odaklanmalı” dedi.

Merkezi Londra’da bulunan Ýnsan Hakları Ýzleme Örgütü, Suriye’de dün meydana gelen olaylarda 115 kişi hayatını kaybettiðini duyurdu. Örgüte göre 15 aydır devam eden rejim karşıtı ayaklanmada 15 bine aşkın kişi hayatını kaybetti.