Suriye hükümetine altı yeni bakan girdi

Suriye hükümetine altı yeni bakan girdi

İki yıldır çatışmaların yaşandığı Suriye'de, Devlet Başkanı Başar El Esad, hükümette toplam altı bakan değiştirdi.

Resmi haber ajansı Sana'ya göre Devlet Başkanı, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nı birbirinden ayrıştırırken, Petrol ve Maliye bakanları dahil toplam altı bakanı değiştirdi.

Buna göre yeni Petrol Bakanı Süleyman Abbas olurken, Maliye Bakanlığı'na da İsmail İsmail getirildi.   Sosyal İşler Bakanı Kinda Şımat, Çalışma Bakanı ise Hasan Hicazi oldu. Ayrıca Konut ve Şehircilik Bakanlığı'na Hüseyin Ferzat, Ziraat Bakanlığı'na ise Ahmed El Qadri getirildi.

Bu değişimlere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Beşar El Esad, Mart  2011'de başlayan ve kısa sürede silahlı çatışmalara dönüşen ayaklanmalardan bu yana bir çok kez hükümete değişiklik yaptı. En son Ağustos 2012'de bu yönlü bir değişiklik olmuştu.

Yeni değişiklikler çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve uluslararası örgütlenmelerden sorumlu yardımcısı da Kürt kökenli olduğu belirtilen Esed Hüsameddin oldu. Daha önce Suriye'nin İspanya büyükelçisi olan Hüsameddin'in Batı Kürdistan'ın Efrin kentine bağlı Alevi Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı Mabato köyünden olduğu bildirildi.