Suriye ordusu stratejik bir beldeyi geri aldı

Suriye ordusu stratejik bir beldeyi geri aldı

Suriye ordusu, silahlı gruplar tarafından alınan Şam ve Humus arasındaki stratejik yol üzerinde bulunan kilit bölge Kalamun'a bağlı Karra beldesini geri aldı.

Askeri bir kaynağın AFP'ye yaptığı açıklamaya göre, üç gün süren çatışmaların ardından Suriye ordusu bu sabah, başkentin 100 km kuzeyindeki Karra'nın tamamında denetimi sağladı. Askeri kaynak, silahlı gruplara mensup çok sayıda kişinin çatışmalarda öldüğünü söyledi.

Aynı kaynak, bir yılı aşkın bir süredir silahlı grupların elinde olan bu beldenin geri alınmasının çok önemli olduğunu zira, Kalamun dağına giden yola açıldığını  belirtti. Buranın alınmasıyla birlikte "isyancıların" Lübnan sınırına girişinin de engelleneceği belirtiliyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'nin Karra'dan çekildiğini ancak geri dönecekleri sözünü verdiğini bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseryası (UNHCR), yaklaşık 6 bin kişinin Qara'dan kaçarak Lübnan'ın doğusuna sığındığını bildirdi. Bunların çoğunluğu Arsal köyüne yerleşti.