Tel-Aviv'de otobüste patlama: 10 yaralı

Tel-Aviv'de otobüste patlama: 10 yaralı

Ýsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik kanlı operasyonu devam ederken, Tel-Aviv merkezinde bugün bir otobüs içerisinde meydana gelen patlamada 3’ü aðır en az 10 kişi yaralandı. Hükümet, “terörist saldırı” dedi.

Ýsrail medyasına göre patlama otobüs içerisinde meydana geldi. Ayrıntılar henüz netleşmedi ancak. Ýlk bilgilere göre 3’ü aðır en az 10 kişi yaralandı. Ýsrail hükümetinin bir sözcüsü “Tel-Aviv’de bir otobüs içerisinde bir bomba patladı. Bu terörist bir saldırıdır” dedi.

Patlama Savunma Bakanlıðı yakınlarında meydana geldi. Ýsrail başkentindeki patlama Gazze kentinde ise sevinç kaynaðı oldu. Şifa hastanesi karşısındaki camideki hoparlörlerden bu yönlü ifadeler yankılanırken, sokaklarda da kutlama amaçlı silahlar sıkıldı.

Saldırı, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve BM Genel Sekreteri Ban ki-moon’un Ýsrail ve Batı Şeria’nın Ramallah kentinde, Hamas-Ýsrail çatışmasını durdurmak amacıyla görüşmelerde bulunduðu sırada yaşandı.

Mart 2011’den bu yana ilk kez bir Ýsrail kamu aracı saldırının hedefi oluyor. Mart 2011’de Kudüs’teki bir otobüs istasyonu yakınındaki patlamada bir kişi ölmüş, 30’u aşkın kişi yaralanmıştı.

BÝR HAFTADA BÝN HAVA SALDIRISI

Son bir haftadır süren Ýsrail operasyonlarında şu ana kadar en az 135 Filistinli ölürken, Ýsrail ordusu Filistin topraklarına bin hava saldırısı düzenledi. Biri asker olmak üzere toplam 5 Ýsrailli roket atışlarında öldü.