Tel Aviv’de polis göstericilere saldırdı: 89 gözaltı

Tel Aviv’de polis göstericilere saldırdı: 89 gözaltı

Ýsrail'in Tel Aviv kentinde, sosyal adalet eylemi lideri Daphni Leef’inin gözaltına alınmasını protesto eden binlerce kişi polis saldırısına maruz kaldı. Olaylarda 89 gösterici gözaltına alındı.

Geçtiðimiz yıl sosyal adalet hareketinin eylemleri ile sarsılan Tel Aviv’de dün gece hareketli saatler yaşandı. sosyal adalet hareketi lideri Daphni Leef’inin gözaltına alınmasını protesto eden 6 bin 500 kişi Habima Meydanı’ndan Robin Meydanı’na yürümek isteyince polis zoru ile karşılaştı.

Bunun üzerine göstericiler Ibn Gabirol sokaðı ile Ayalon otobanında işgal eylemine başladı. Eylem sırasında polis ile göstericiler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Banka ve kamuya ait bazı binaların taşlandıðı olaylar sırasında 89 gösterici gözaltına alındı.

Tel Aviv bölge polis şehif Aharon Eksel olaylardan göstericileri sorumlu tutarak, “Protestolar sınırlarını aştı. Polisle çatışmak için gelmişlerdi” dedi. Göstericiler ise Cuma günü aralarında sosyal adalet hareketi lideri Daphni Leef’inin de bulunduðu 12 kişinin gözaltına alınması olayına dikkat çekerek, polisin gözaltılar sırasında aşırı şiddet kullandıðını söyledi.

Sosyal adaletsizliði protesto eden göstericiler, ülkenin giderek demokrasi ve hukuktan uzaklaştıðını, polis devletine doðru ilerlediðini söyleyerek, sokaklarda yönetime karşı eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyorlar.