Şam’da 70’ten fazla kişi öldürüldü iddiası

Şam’da 70’ten fazla kişi öldürüldü iddiası

Suriye’nin başkenti Şam’da rejim güçlerinin 70’ten fazla kişiyi öldürdüðü ileri sürüldü. Halep’te ise Özgür Suriye Ordusu’nun esir aldıðı rejime baðlı Şebihha milis gücü üyesi bir grubu kurşuna dizerek idam etti.

Suriye’nin başkenti Şam’da rejim güçlerinin düzenlediði operasyonlarda onlarca kişinin öldürüldüðü bildirildi. Muhalifler, Şam’ın Cedet Artuz ve Yalda semtlerinde düzenlenen operasyonlarda, muhalif oldukları ileri sürülen 70’ten fazla kişinin infaz edildiðini ileri sürdü. Muhaliflere göre kapı kapı gezerek kimlik kontrolü yapan askerler, şüphe duydukları kişileri dışarı çıkararak kurşuna dizdi.

Suriye devlet televizyonu operasyonları doðrularken, ‘onlarca teröristin’ teslim olduðu yada öldürüldüðünü söyledi.

MUHALÝFLER HALEP HAVAALANINA SALDIRI BAŞLATTI

Yoðun çatışmaların yaşandıðı ülkenin ikinci büyük kenti Halep’te ise muhaliflerin kent havaalanını ele geçirmek için saldırı başlattıkları bildirildi. Muhalif güçlerin, rejim güçlerinden ele geçirdikleri bir tank ile havaalanını bombalamaya başladıkları kaydedildi.

HALEP’TE ŞEBÝHHA ÜYELERÝ KURŞUNA DÝZÝLDÝ

Halep’teki çatışmalar kentte dün meydana gelen Özgür Suriye Ordusu’nun 2 karakol ile rejime baðlı Şebihha milis güçlerine ait merkeze düzenlenen kanlı baskını izliyor. 6 saat sürdüðü bildirilen çatışmalarda Şebihha lideri Zeyno Berri’nin de aralarında bulunduðu 41 kişi öldürüldü. Bunlardan Şebihha lideri Zeyno Berri’nin de aralarında bulunduðu bir grup milis ve askerin esir alınarak daha sonra kurşuna dizilmeleri tepkiyle karşılandı.

Ýnsan Hakları Ýzleme Örgütü, internette yayımlanan ve muhaliflerin Esad yanlılarını öldürdüðünü gösteren video kayıtlarının savaş suçu olduðunu belirterek kınadı. Salı günü kaydedildiði söylenen ve video paylaşım sitesi Youtube'da yayımlanan görüntülerde 4 kişinin kurşuna dizilerek infaz edildikleri görülüyor. Söz konusu kişilerin çatışma ardından esir alındıktan sonra muhaliflerce kurulan bir mahkemede yargılandıktan sonra infaz edildikleri bildirildi.

Bu arada, El Cezire televizyonu, Suriye askerlerinin Ürdün sınırında göçmenleri bekleyen Ürdünlü askerlere ateş açarak birkaç kişinin yaralanmasına neden olduklarını bildirdi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü, Suriye’deki çatışmalar nedeniyle 3 milyondan fazla kişinin açlık çektiðini bildirerek, insani yardım çaðrısında bulundu.