Şam’da şiddetli patlamalar: 34 ölü, 83 yaralı

Şam’da şiddetli patlamalar: 34 ölü, 83 yaralı

Suriye’nin başkenti Şam’ın güneydoðu bölgesinde ard arda 2 şiddetli patlama meydana geldi. Patlamalarda 34 kişinin öldüðü bildirildi.

Patlamalar, Cermana bölgesinde sabah erken saatlerde meydana geldi. Yol kenarına yerleştirilmiş bomba yüklü araçlar peş peşe patladı.

Suriye Haber Ajansı SANA patlamaları ‘teröristler’ tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırı olarak verirken, çok sayıda ölü ve yaralının olduðunu bildirdi. Suriye televizyonunun yayınladıðı görüntülerinde, patlamaların çok sayıda iş yeri ve binada büyük hasara yol açtıðı görüldü.

Addounia televizyonu, içişleri bakanlıðından bir yetkiliye dayanarak geçtiði haberde, patlamalarda 34 kişinin yaşamını yitirdiðini, 83 kişinin de yaralandıðını bildirdi.

Rejim muhalifleri patlamalarda en az 20 kişinin öldüðünü, onlarca kişinin de yaralandıðını duyurmuştu.

Cermana bölgesinde silahlı muhalifler ile rejim güçleri arasında yer yer çatışmaların da meydana geldiði bildirildi.

Son günlerde, Şam’ın kenar mahalleleri ile yakın kasabalarda muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmalar artmış durumda. Özgür Suriye Ordusu’na baðlı gruplar geçtiðimiz günlerde, Şam’ın güneyinde Sayyida Zainab bölgesinde hava kuvvetlerine ait bir üssü ele geçirmişti. Çatışmalar özellikle Şam’ın Ghouta olarak bilinen doðu bölgesinde yaşanıyor. Silahlı muhalif gruplar söz konusu bölgeye yoðun güç kaydırmış durumda.

Muhaliflerin Yerel Koordinasyon komiteleri, dün Şam’da meydana gelen çatışmalarda 48 kişi, ülke çapında saldırı ve çatışmalarda ise toplam 131 kişinin öldüðünü bildirdi. Bunlar arasında, rejimin düzenlediði hava saldırısında öldürülen 12 çocuk da bulunuyor.

Suriye’de Mart 2011’den bu yana devam eden ayaklanmada BM’ye göre en az 20 bin, muhaliflere göre ise 40 binden fazla kişi hayatını kaybetti.