Total kömür ürettiği bir şirketi daha kapattı

Küresel ısınmaya sebeb olduğu için giderek gözden düşen kömür üretiminden vazgeçilmesine ilişkin vaatler geç kalınmış olsa da yerine getiriliyor.

Küresel ısınmaya sebeb olduğu için giderek gözden düşen kömür üretiminden vazgeçilmesine ilişkin vaatler geç kalınmış olsa da yerine getiriliyor. Fransız Total şirketi, bu yılın sonuna kadar tümüyle terk etmeyi vaat ettiği kömür enerjisi ürettiği bir büyük işletmeyi daha kapattı.

Total şirketi tarafından yapılan açıklamada, daha önceden açıklandığı gibi Güney Afrika’daki kömür üretiminin durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, Total Coal South Africa adlı tabi şirketin 20 Ağustos’tan bu yana faaliyetlerini durdurduğu belirtildi.

Şirketin faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin anlaşmanın Güney Afrika hükümetince onaylandığını da kaydeden şirket, genel olarak da kömür üretiminin 2016’dan önce bitirileceği de vurgulandı. Total, geçen yıl da Exxaro Ressources adlı diğer bir kömür işletmesinin faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Küresel ısınmaya ilişkin endişelerin doruğa çıktığı bir dönemde eleştirilerin hedefinde olan Fransız Total şirketinin de aralarında olduğu dünyanın önde gelen petrol ve gaz üreticisi şirketler kömür üretimini durdurma sözü vermişlerdi. Şirketler, kömüre oranla daha az karbondioksit (CO2) salan doğal gaza ağırlık vereceklerini ve bu amaçla kömür fiyatlarının yüksek tutulmasını istemişlerdi.