Tunuslu muhalifin katil zanlısı yakalandı!

Tunuslu muhalifin katil zanlısı yakalandı!

Tunus  Tunuslu sol muhalefet lideri Şükrü Belayıd'ı öldürdüğünden şüphe edilen bir kişi ile "suç ortağı" olduğu sanılan bir kişi gözaltına alındı.

Polis kaynaklarının verdiği bilgilere göre katil zanlısı 31 yaşındaki bir esnaf ve başkent Tunus'un Carthage banliyösünde yakalandı. İkinci kişinin ise zanlının kaçmasına sağlayan motosikletin sürücüsü olduğu  belirtildi.

Şükrü Belayıd 6 Şubat günü Tunus'taki evinden çıkarken katledilmişti. Polis kaynakları, zanlıların radikal selefi gruplara bağlı olduklarını ve bir kadının tanıklığı üzerine yakalandıklarını bildirdi.  Tanığın ise polis korumasına alındığı bilgisi verildi.

Polis kaynakları "tetikçi"nin İslamcı hükümet yanlısı milis gücü olan Devrimi Koruma Ligi (LPR) içerisinde aktif olduğunu belirtti.

Cinayetin hemen ardından Kapitalist sitesi yazı işleri müdiresi ve Belayid'in arkadaşı Zohra Abid, cinayetin arkasında iktidar partisi Ennahda'ya bağlı LPR milis gücünün bulunduğunu yazmıştı. Zohra Kapitalis'te ve Fransız Le Nouvel Observateur dergisine verdiği mülakatta, "Şükrü Belayid her zaman selefiler, Ennahda'nın silahlı ve terörist kolu olan LPR tarafından tehdit edildi" demişti. 

Şükrü Belayıd'ın katledilmesinden hükümet ve iktidar partisi Ennahda sorumlu tutuluyor. Bu cinayet ülke genelinde onbinlerce kişinin katıldığı protesto dalgasına yol açtı. Özgürlük ve onur için sokaklara çıkanlar,  yeni bir devrim istediler.  

Belayıd'ın katledilmesi ardından ülkedeki yönetim krizi de derinleşti. Yeni hükümeti kuramayan Başbakan Hamadi Jebali istifa etti.  Geçen hafta hükümeti kurmakla görevlendirilen İçişleri Bakanı Ali Larayedh, Perşembe günü yaptığı açıklamada şüphelinin yakalandığını duyurmuş ancak soruşturmada tetikçi ve emri verenler ile cinayetin nedenlerinin tespit edilemediğini belirtmişti.