Turizm şirketlerinden Türkiye’deki İsveçli turistlere uyarı

AKP'nin Kürdistan’a yönelik saldırı ve ablukaları, ırkçı ve faşist çetelerin HDP ve Kürtlere yönelik saldırıları İsveç medyasında geniş yer alırken, İsveçli turistlere dikkatli olmaları ve halk topluluklarından uzak durmaları uyarısında bulunuldu.

AKP Hükümeti’nin Kürdistan’a yönelik saldırı ve ablukaları, ırkçı ve faşist çetelerin HDP ve Kürtlere yönelik saldırıları İsveç medyasında geniş yer alırken, Alanya’ya charter gezileri düzenleyen turizm şirketleri, İsveçli turistlere dikkatli olmaları ve halk topluluklarından uzak durmaları uyarısında bulundu.

Tatillerini Türkiye’de geçirmek için uçak bileti alan ve otel ayırtan turistlerin seyahetlerini iptal edebileceklerini de duyurdu.

820 bin tirajıyla İsveç’in en büyük gazetesi Aftonbladet’e açıklama yapan Apollo adlı turizm şirketinin yetkilileri, Apollo’nun Antalya’da bulunan binasının bulunduğu bölgede barikatlar kurulduğunu ve İsveçli turistlerin polisin biber gazı kullandığı yönünde açıklamalar yaptıklarını söyledi.

Ving ve Fritidresor adlı turizm şirketleri  de, sms aracılığıyla Alanya’da bulunan müşterilerine gösterilerin şiddete dönüşübileceği ve kalabalıklardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanlığı Basın görevlilerinden Johan Tegel de, Türkiye’de güvenlik durumunun kötüleştiğini belirterek İsveçli turistlere halk toplulukları ve gösterilerden uzak durmaları uyarısını yaptı. Gelişmeleri medyadan ve İsveç Dışişleri Bakanlığı internet sayfalarından dikkatlice izlemelerini istedi.