Türkiyelileri öldüren aşırı saðçılar hakkında yeni bilgiler çıktı

Türkiyelileri öldüren aşırı saðçılar hakkında yeni bilgiler çıktı

Almanya'da 8'i Türkiyeli, 1 Yunanlı ve 1 Alman polisini öldüren ''Nasyonel Sosyalist Yeraltı'' (NSU) adlı aşırı saðcı örgüt üyeleri hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Der Spiegel dergisinde yer alan haberde, Bavyera polisinin şimdiye kadar bilinmemesine raðmen aşırı saðcıların izine çok yakın olduðu belirtildi. Bavyera polisinin cinayetleri aydınlatmak içim kurduðu ''Bosporus'' özel komisyonunun bir raporuna dayandırılan haberde, görgü tanıklarının 4 cinayette olay yerlerinin yakınında bisikletli 2 kişinin görüldükleri yönünde ifade verdikleri kaydedildi.

Tarif edilen bisikletli 2 kişinin, daha sonra kasım ayında Eisenach kentinde bir banka soygunundan sonra intihar eden Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos'a uyduðu belirtiliyor.

Bisikletli 2 zanlının ilk kez 2000'de Nürnberg'de çiçek satıcı bir Türkiyelinin öldürülmesinden sonra 2001 yılında Münih'te, 2005 yılında Nürnberg'de ve 2006'da Dortmund'daki cinayetlerde olay yerinin yakınında yeniden görüldükleri belirtilen haberde, Bavyera polisinin bu cinayetler ile Köln'deki bombalı saldırı arasındaki baðlantıyı araştırdıðı kaydedildi.

Köln'deki saldırıda da iki bisikletli kişinin görüldüðü ve video görüntüsünün bulunduðu ifade edilen haberde, polisin bu görüntüyü Nürnberg'deki cinayete tanık olan bir kişiye gösterdiði belirtildi. Haberde, tanıðın bisiklet sürücüleri arasında benzerliði tespit ettiði kaydedildi.

''Bosporus'' özel komisyonu 2008 Mayıs ayında, kurbanların seçimi ve olaylarda kullanılan bisikletlerden dolayı bu olaylar arasında baðlantı olabileceði yönünde bir rapor hazırladıðı belirtildi.

NSU üyesi olmakla suçlanan ve gözaltında bulunan Beate Zschaepe'nin iki arkadaşının intihar etmesinden sonra kundakladıðı evinde bulunan bilgisayarındaki bilgileri polis deðerlendirmeye aldı.

Bild gazetesinde yer alan haberde, polisin Zschaepe'nin 21 Nisan-4 Kasım 2011 tarihleri arasında internette ziyaret ettiði siteleri ortaya çıkardı.

ANF NEWS AGENCY