Ýngiliz istihbaratından Suriye muhaliflerine destek

Ýngiliz istihbaratından Suriye muhaliflerine destek

Ýngiliz Sunday Times gazetesi, Ýngiliz istihbaratının Kıbrıs’taki askeri üsten Özgür Suriye Ordusunun Şam yönetimine karşı gerçekleştirdiði bazı başarılı eylemlerde istihbarat desteði saðladıðını bildirdi. Gazete söz konusu istihbaratın Türkler üzerinden Suriyeli muhaliflere verildiðini kaydetti.

Ýngiliz istihbarat teşkilatının Suriye rejimine karşı oynadıðı rolün ilk kez açıða çıktıðını yazan gazete, iddiları gazeteye konuşan bir Suriyeli muhalife dayandırdı. Suriyeli muhalif, Ýngiliz yetkililerinin, Kıbrıs’taki Ýngiliz askeri üssünden, Türkiye üzeri Özgür Suriye Ordusu militanlarına verilen gizli istihbarattan haberdar olduklarını ve “yüzde yüz desteklediklerini” söyledi.

Ýngiliz Ýstihbarat teşkilatının Kıbrıs üzerinden Suriye’de yaşananları yakından izlediðini belirten Suriyeli muhalif, Ýngilizlerin buradaki takibattan çok şey keşfedebildiklerini belirterek, “Ýngilizler bilgileri Türklere veriyorlar, biz ve Amerikalılar daha sonra bu bilgileri Türklerden alıyoruz” dedi. Suriyeli muhalife göre şimdiye kadar en doðru bilginin Suriye ordusunun Halep’e yönelik hareketliliði konusunda verildiðini söyledi. Bir kesimi muhaliflerin elinde bulunan Halep’te son 2 haftadır yoðun çatışmalar yaşanıyor.