Ýsrail'den Gazze'ye bombardıman: Biri çocuk 10 ölü

Ýsrail'den Gazze'ye bombardıman: Biri çocuk 10 ölü

Ýsrail savaş uçakları ve deniz donanması sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi’ni yeniden bombaladı, en az 10 kişi hayatını kaybetti. Pazar günü de çoðunluðu kadın ve çocuk 31 Filistinli katledilmişti.

Bugün sabah saatlerinde Gazze şehrindeki Zeytun mahallesine düşen bomba dört kişinin canını aldı. Bunlardan biri 5 yaşındaki bir çocuk, ikisi ise 20 ve 23 yaşlarında iki kadın.

Aynı aileden 3 kişi de Filistin topraklarının merkezindeki Deyr el-Balal’da araçları içerisindeyken düzenlenen saldırıda hayatlarını kaybetti.

Ayrınca Filistin’in kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde 50 yaşındaki bir çiftçi ölü olarak bulundu. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un doðusunda bulunan Oarara’ya düzenlenen hava saldırısında da iki çiftçi yaşamını yitirdi.

Zeytun mahallesine düzenlenen saldırıyla birlikte, gece saatlerinde Ýsrail savaş uçakları Gazze şehrindeki polis binasını da tamamen yıktı. Ýsrail savaş gemileri de gece boyunca Gazze Şeridi’ni bombaladı.

Pazar Gazze Şeridi’nin Nasır mahallesindeki üç katlı binaya düzenlenen hava saldırısında dokuzu aynı aileden olmak üzere dördü kadın, beşi çocuk 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Geçen Çarşamba Gazze Şeridi’ne yönelik başlatılan operasyonun başından bu yana 87’si Filistinli, 3’ü Ýsrailli toplam 90 kişi öldü.

Ýsrail tarafında ise Pazar günü başkent Tel-Aviv’de dördüncü kez sirenler çaldı. Polis, “Iron Dome” isimli radar sistemi tarafından iki roket tespit edildiðini duyurdu. 7 Ýsrailli yaralanırken, bir bina roketin hedefi oldu.

Ýsrail ordusuna göre Çarşamba gününden bu yana Ýsrail’e yönelik en az 846 roket atışı yapıldı, bunlardan 302’si radara yakalandı.