Ýsrail Gazze’yi bombardımana tuttu

Ýsrail Gazze’yi bombardımana tuttu

Ýsrail Gazze’yi yine bombardımana tuttu. Ýsrail hava saldırısının 4. Gününde şimdiye kadar en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiði bildirildi.

Ýsrail’in 4. gündeki hava saldırılarının hedefinde Gazze’deki kamu binaları ile Hamas’ın karargahları vardı. Saldırılar yerel saatle 03.00’da büyük bir patlama ile başladı. Saat 05.00’da ise peş peşe şiddetli patlamalar meydana geldi. Patlamalar, bakanlık binaları ile Hamas’a ait binalarda meydana geldi.

Saldırıda en fazla zarar gören ise Başbakan Ýsmail Haniye’nin bakanlık binası oldu. Binanın büyük bölümünün yıkıldıðı bildirildi. Gece saldırılarında 3’ü Hamas askeri kanat üyesi 8 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Böylece 4 günlük saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 7’si çocuk olmak üzere 38’e çıktı.

Ýsrail ordu sözcüsü Avital Leiboviç gece boyunca düzenlenen saldırılarda 200 hedefin vurulduðunu bunlar arasında 120 roket rampasının da olduðunu ileri sürdü.

Filistinli örgütler de Gazze Şeridi’nden Ýsrail’e yönelik roket saldırılarını devam ederken, saldırılarda ölen yada yaralanan olmadıðı bildirildi.

Ýsrail, Çarşamba günü Gazze’de Hamas’a baðlı Ýzzeddin Kasım Tugayları komutanı Ahmet Cabarı, aracına düzenlediði roket saldırısı ile öldürmesi ile bölgeye büyük bir hava saldırısı başlatmıştı.

Saldırı ardından Filistinli örgütlerin düzenlediði saldırılarda 3 Ýsrailli ölürken, ilk kez Gazze’den Tel Aviv’e roket saldırısı düzenlenmiş, olayda ölen yada yaralanan olmamıştı.

Tel Aviv’e yönelik roket saldırısı büyük paniðe yol açarken, Ýsrail 16 bin askere seferberlik çaðrısı gönderdi. Dün ise hükümet 75 bin yedek askerin de silah altına alınması kararını verdi.

Gazze sınırına yoðun askeri sevkiyat yapılırken, her an bölgeye büyük kara harekatının başlatılabileceði yönünde bilgiler geliyor.