Ýsrail saldırısında 3 Filistinli öldü

Ýsrail saldırısında 3 Filistinli öldü

Ýsrail tankından atılan obüs topu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’da 3 Filistinliyi öldürdü. Son 24 saat içinde Ýsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6’ya yükseldi.

Filistinli bir yetkili, Beyt Hanun sektörüne yönelik yapılan saldırıda 22, 23 ve 26 yaşlarındaki 3 sivil hayatını kaybetti. Ýsrail ordusu ise, “Ýsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nin Ýsrail’den ayıran güvenlik bariyeri yakınına patlayıcı yerleştiren bir grup teröristi tespit ettiðini” açıkladı. Ýsrail ordusu, “Bu grup hava kuvvetlerine ait bir uçak, zıhlı araçlar ve piyade askerleri taafından hedeflendi ve hedef vuruldu” dedi.

5 Eylül Çarşamba akşamı da Ýsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin merkezine düzenlediði hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetti, biri de aðır yaralandı. Ýsrail ordusu, “Ýsrail’e yönelik roket atışları yapmaya hazırlanan bir grup teröristi hedeflediklerini” ileri sürdü.

Ýsrail devleti ile Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas hareketi arasında defakto bir ateşkes var. Ancak buna raðmen diðer Ýslamcı grupların roket atışları ve Ýsrail saldırıları devam ediyor.