Ýsrail’de bir asker bedenini ateşe verdi

Ýsrail’de bir asker bedenini ateşe verdi

Ýsrail’de savaş gazisi olduðu bildirilen bir asker, sosyal adaletsizliði protesto ederek bedenini ateşe verdiði bildirildi.

Haaretz gazetesinin bildirdiðine göre olay Yehud kentinde meydana geldi. Adı henüz açıklanmayan 45 yaşındaki savaş gazisi eski asker bir otobüs duraðında üzerine benzin dökerek bedenini ateşe verdi. Çevredekiler tarafından yapılan müdahaleden sonra hastaneye kaldırılan askerin vücudunun yüzde 80’inin yandıðı aktarıldı.

Olaya müdahale eden görgü tanıðı Mahmud Gdir, “Elinde çakmak tuttuðunu gördüm, yapmaması için yalvardım ancak yaptı. Arabama koşarak yangın söndürme aletini alıp söndürmeye çalıştım” dedi.

Tel Hashomer Hastanesi’nde tedavi altına alınan eski askerin, daha önce de Savunma Bakanlıðı önünde protesto gösterisinde bulunarak kendini yakacaðını söylediði bildirildi.

Bu Ýsrail’de sosyal adaletsizliði protestolarında ikinci kendini yakma olayı oluyor. Geçtiðimiz günlerde 57 yaşında Moshe Silman adlı kişi de bedenini ateşe vermişti. Vucudunun yüzde 94’ü yanan Silman, tedavi gördüðü hastanede yaşamını yitirdi. Silman bugün düzenlenecek törenle topraða verilecek. Silman eylemle ilgili ardında bıraktıðı mektupta, “Ýsrail devleti beni soyup her şeyimi aldı. Beni çaresiz bıraktı” demişti.