Ýsrail’den Gazze’ye kara harekatı sinyali

Ýsrail’den Gazze’ye kara harekatı sinyali

Filistin Gazze’den Ýsrail’in Tel Aviv kentine füze saldırısının düzenlenmesi ardından Ýsrail, 30 bin yedek askere ‘göreve hazır ol’ emri verdi. Emir, Ýsrail’in Gazze’ye kara harekatı hazırlıðı olarak yorumlandı.

Ýsrail-Filistin arasında yaşanan gerginlik akşam saatlerinde yeni bir boyuta ulaştı. Gazze'den Tel Aviv'e roket saldırısı düzenlenmesi üzerine Ýsrail 30 bin yedek askere 'göreve hazır ol' emri verildi.

Akşam saatlerinde Gazze'den fırlatılan iki roket Tel Aviv'de büyük paniðe neden oldu. Sorumluluðunu Ýslami Cihat örgütünün üstlendiði saldırıda roketlerden biri denize, biri de kentin dış bölgesine düştü.

Saldırı sonrası "Bunun bir bedeli olacak" diyen Ýsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, 30 bin yedek askere ‘göreve hazır ol’ emri verdi. Barak emri ordunun istemi üzerine verdiðini bildirdi.

Barak’ın açıklaması, Ýsrail'in Gazze’ye kara harekatına hazırlandıðı şeklinde yorumlandı.

Ýsrail’in Gazze’ye yönelik başlatmış olduðu ve iki gündür devam eden hava saldırılarında şimdiye kadar aralarında çocukların da bulunduðu 16 Filistinli yaşamını yitirdi. Hamas komutanlarından Ahmet Ceberi’nin suikastle öldürülmesi ile başlayan saldırıda 94 kişi de yaralandı.

‘Ýntikam’ sözü veren Hamas ise roketlerle karşılık verdi. Gazze’den bugün düzenlenen roketli saldırılarda 3 Ýsrailli hayatını kaybetti.

Çatışmaların yoðunlaşması üzerine Ýsrail'in güneyinde güvenlik nedeniyle okullar tatil edilirken, sınır bölgelerinde tüm sivil etkinlikler iptal edildi.