Ýsveç kurumlarına siber saldırılar

Ýsveç kurumlarına siber saldırılar

Ýsveçli bir çok kurum ve şirketin siteleri Pazartesi gününden beri siber saldırılara uðruyor. Saldırıya uðrayan sitelere arasında Hükümet ve Ordunun resmi internet sideleri de bulunuyor. Ordunun informasyon bürosu yetkililerinden Lena Parkvall sitelerinin ordu için önemli bir iletişim kanalı olduðunu belirterek saldırıyı ciddiye aldıklarını söyledi.

Ordu ve Hükümetin sitelerinin yanı sıra Telia ve Ýsveç Enformasyon Bürosu’nun siteleri de saldırıya uðradı. Ýsveç Enstitüsü Basınla Ýlişkiler sorumlusu Martina Högberg sitelerin DdoS saldırılarına uðradıðını ve internet operatörünün sorunun çözümü için devreye girdiðini açıkladı.

Saldırıları uluslararası internet korsay eylem grubu Anonymous üstlendi. “Nyheter 24” adlı kanala telefon eden bir kişi Wikileaks’in kurucusu Julian Assange yönelik cadı avına son verilmesi için saldırıları düzenlendiklerini söyledi. Assange’ın ABD’ye teslim edilmesini engellemek için her türlü girişimde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Salı günü öðle saatlerde “Suçluluðu Önleme Konseyi’nin internet sitesi siber saldırıya uðradı. Kurumun Ýletişim Şefi Susanne Lekengård TT Haber Ajansına yaptıðı açıklamada sitenin çalışması için çaba gösterdiklerini, sayfayı başka bir internet operatörüne ait servere aktaracaklarını söyledi.

Ýsveç’in Ýngiltere’den iadesini istediði Assange Haziran ayında Ýngiltere’nin Ekvador Büyükelçliðine sıðınmıştı. Ýsveçli iki kadına cinsel tacizle suçlanan Assange Ýsveç’e iade edilmesi durumunda ABD’ye teslim edileceðini söylüyor.