Vietnam’da 100 bini aşkın ev sular altında kaldı: 34 ölü

Vietnam’da 100 bini aşkın ev sular altında kaldı: 34 ölü

Vietnam’da aşırı yağışlardan dolayı yaşanan su baskınları 100 binin üzerinde evi sular altında bırakırken, en az 34 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de kayboldu.

Yerel yetkililer ülkenin merkezini sular altında bırakan şiddetli yağışlar nedeniyle en az 34 kişinin hayatını kaybettiğini ve 11 kişinin kaybolduğunu bildirdi. 

Merkezi Danang kentinde bulunan doğal afetlerle mücadele bölgesel komitesi sorumlusu “100 bini aşkın ev sular altında kaldı” dedi. Yetkili, kara hava ve deniz ulaşımının da ağır bir şekilde aksadığını kaydetti.

Turistik Hoi An kenti ile UNESCO Dünya Mirası olarak korumaya alınan eski emperyal site Hue’nin yolları ve evleri de sular altında kaldı.  Son günlerde yüzlerce turist tahliye edildi.

Doğal afetlerle mücadele bölgesel sorumlusu, en az 20 kişinin hayatını kaybettiği Quand Ngai ve Bnh Dinh kıyı vilayetlerinde bu sabah şiddetli yağmurların yağmaya devam ettiğini belirtti.  1999’dan bu yana yaşanan bu en ağır sel felaketinde, maddi zararın en az 65 milyon dolar olduğu bildirildi.

Yerel yetkililer Cumartesi günü yaptığı açıklamada 20 bin kişinin tahliye edildiğini bildirmişti.  Geçen Pazartesi günü de Filipinler’i binlerce kişinin ölümüne neden olan Haiyan tayfununun Vietnam’dan geçişi öncesi 800 bin kişi tahliye edilmişti.