Wikileaks Suriye Dosyalarını yayınlamaya başladı

Wikileaks Suriye Dosyalarını yayınlamaya başladı

Wikileaks, Suriye’den ele geçirdikleri 2 milyondan fazla diplomatik elektronik postayı yayınlamaya başladı.

Ýngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen basın toplantısında, 680 farklı örgüt ve devlet kurumuna ait 2.4 milyon belgeyi yayınlanmaya başladıkları belirtildi. Parçalı olarak yayınlanmaya başlanan belgeler arasında, Suriye Başbakanlı Ýşleri, Dışişleri, Maliye, Enformasyon, Ulaştırma ve Kültür Bakanlıklarına ait yazışmalar da bulunuyor.

Wikileaks sözcüsü Sarah Harrison, belgelerin ‘Suriye Files’ (Suriye Dosyaları) adı altında yayınlanacaðını belirterek, "Şu an Wikileaks , Suriye dosyalarını yayınlamaya başlıyor. Suriyeli siyasetçilere, bakanlara ve ilgili şirketlere ait 2 milyondan fazla e-postayı yayınlıyoruz" dedi.

Harrison en eskisinin Aðustos 2006, en yenisinin ise Mart 2012 tarihli olan e-postaların 400 bininin Arapça, 68 bininin ise Rusça olduðunu söyledi.

Wikileaks, yayınlamaya başladıkları belgelerin yaşanan çatışmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacaðını ileri sürerken, belgelerin, “Suriye hükümetinin ve ekonomisinin iç işleyişine ışık tutmasının yanı sıra Batı’nın ve Batılı şirketlerin söyledikleriyle yaptıkları arasında ne büyük çelişkiler olduðunu da gösterdiðini” belirtti.