Yarım milyon karıncadan Merkel’e ‘yardım’ çağrısı

Dünya Doğayı Koruma Örgütü’nün (WWF) Almanya temsilciliği tarafından Köln kentindeki hayvanat bahçesinde sıra dışı bir eylem düzenlendi.

Dünya Doğayı Koruma Örgütü’nün (WWF) Almanya temsilciliği tarafından Köln kentindeki hayvanat bahçesinde sıra dışı bir eylem düzenlendi. WWF üyesi ekolojistler, Başbakan Angela Merkel’in Brezilya ziyareti öncesinde Amazon ormanlarının korunmasına yönelik taleplerini yüzbinlerce karıncanın taşıdığı yapraklara yazdılar.

Yaklaşık yarım milyon karıncanın olduğu bölüme üzerinde sloganların yazıldığı küçük yapraklar bırakılmasıyla ilginç görüntüler ortaya çıktı. Küçük yapraklar üzerinde Merkel’in Amazon ormanlarının korunması için Brezilya hükümetine yönelik baskı yapması isteniyor.

WWF’nin sıradışı eylemiyle, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef ile Perşembe günü (yarın) görüşecek Angela Merkel’den tropikal Amazon ormanlarını yok edecek projelere karşı çıkması talep ediliyor.

Karıncalara taşıttırılan yapraklarda, ‘Amazon’u kurtaralım’, ‘Dayanışma’ ve ‘Merkel, imdat’ gibi sloganlar başta olmak üzere onlarca talep yazılıydı.

WWF-Almanya Yönetim Kurulu üyesi Christoph Heinrich, “Almanya hükümeti, Brezilya’ya yapılacak bu ziyareti tropikal Amazon ormanlarının korunması yönündeki kolektif çabaları yenilemek amacıyla değerlendirmelidir” diye konuştu.

WWF’ye göre, Brezilya’da gündemde olan bazı reform projeleriyle birçok doğal rezerv bölgeleri ekonomik çıkar uğruna işletmeye açılacak. Örgüt, özellikle tarım, maden ve enerji sektörünün doğal hayatı yok edecek bu projelerin arkasında olduğunun altını çiziyor.