Yemen’de göstericiler ABD elçiliðine girdi

Yemen’de göstericiler ABD elçiliðine girdi

Yemen’in başkenti Sana’da ABD’de yayınlanan Ýslam karşıtı bir filmi protesto eden göstericiler ABD elçiliðine girdi. Elçilik bahçesine giren göstericiler burada bulunan araçları ateşe verdi.

ABD’de yayınlanan Ýslam karşıtı bir filme tepkiler Mısır ve Libya’dan sonra Yemen’e sıçradı. Başkent Sana’da yapılan bir protesto sırasında bir grup gösterici ABD elçiliðine girdi. Polisin ateş açarak kalabalıðı daðıtma çabalarına raðmen, bazılarının elçilik yerleşkesine girdiði bildirildi.

Görgü tanıkları, öfkeli kalabalıðın elçilik bahçesi ve civarında bulunan birçok aracı ateşe verdiklerini söyledi. Polis, elçilik yerleşkesine giren göstericilere gaz bombaları ve ateşli silahlarla müdahale ederek yerleşkeden çıkardı. Bu sırada çok sayıda göstericinin ateşli silahla yaralandıðı kaydedildi. Elçilik önündeki gösteriler devam ediyor.

Yahudi asıllı bir ABD’linin yaptıðı Ýslam karşıtı film’de Hzr. Muhammed’e hakaretlerde bulunulduðu belirtilen filme karşı protesto dün Libya’da kanlı baskına yol açmıştı. Libya’nın Bengazi kentindeki ABD konsolosluðuna düzenlenen silahlı saldırıda konsolosluk binası ateşe verilirken, ABD Libya elçisiJ. Christopher Stevens ile 3 elçilik çalışanı öldürülmüştü.

Filme karşı protestolar Mısır’da da çatışmalara neden oldu. Çarşamba günü Kahire’de düzenlenen gösteride bir grup gösterici burada bulunan ABD elçiliðine girmeye çalışmış, olaylar sırasında çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Dün yaşanan olaylar ardından ABD Ortadoðu ve Afrika’daki tüm elçiliklerinde güvenlik önlemlerini arttırırken, Libya’ya güvenlik amaçlı özel birliklerin sevk edileceðini duyurmuştu.