Yunanistan basını grevde

Yunanistan basını grevde

Yunanistan’da, hükümetin kısıtlamalarını protesto eden gazeteciler greve gitti. Grev nedeniyle televizyon ve radyolarda haber yapılmıyor.

Aralarında gazetecilerin işten atılmalarının kolaylaştırılmasının da yer aldıðı uygulamaları protest eden gazetecilerin grevi yarın sabah saat 06.00’a kadar devam edecek. Bu sure içerisinde haber siteleri de yenilenmezken, yarın gazetelerde çıkmayacak.

Yunanistan’da 12 Milyar Euro tutarındaki kısıtlamalara karşı büyük grev ise Çarşamba günü yapılacak. Ülke çapındaki genel grev nedeniyle, okul ve kamu binalarının kapalı kalması bekleniyor. Ayrıca kamu taşımacılıðı sektörünün de greve katılması nedeniyle, trafiðin özellikle başkentte altüst olması bekleniyor.

Yunanistan, AB ve ÝMF baskısı ile, bütçe açıðını kapatmak için aðır kısıtlamalara gidiyor. Yunan halkı daha fazla kısıtlamayı kaldırma gücünde olmadıklarını söylerken, hükümet, AB yardım fonundan yararlanmak için kısıtlamaları gerçekleştirmek durumunda olduðunu söylüyor. Başını Almanya'nın çektiði AB ülkeleri, kısıtlamaları gerçekleştirmemesi durumunda Yunanistan'ı Euro bölgesinden atmakla tehdit ediyor.