Yunanistan'da göçmen gemisi battı: 12 ölü

Yunanistan'da göçmen gemisi battı: 12 ölü

Yunanistan liman polisi, İyonya Denizi'ndeki Lefkada Adası açıklarında göçmen gemisinin batması ardından 12 cenazenin sudan çıkarıldığını, 15 kişinin hayatta kaldığını açıkladı.

Liman polisi basın bürosundan bir yetkili yaptığı açıklamada, başka kurbanların olup olmadığını tespit etmek için arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Lefkada Adası karşısındaki Paleros kıyısına ulaşan göçmenler, geminin battığı haberini yetkililere bildirdi. Yaklaşık sekiz metre uzunluğunda olan lastik bot, Paleros'un çok yakınında alabora olmuş halde bulundu.

Kazanın nedeni ve lastik botun nereden geldiğini tespit etmek için soruşturma başlatıldı. Liman polisi şu ana kadar 12 kişinin cenazesine ulaştı. Bu göçmenlerin hangi ülkenin vatandaşları olduğu henüz netleşmedi.

Liman polisi basın bürosu, ilk bilgilere göre dramın yaşandığı sırada bölgedeki hava koşullarının kötü olmadığına dikkat çekti.

Avrupa'nın güney doğusunda bulunan ve Akdeniz'e açılan geniş sınırları olan Yunanistan, özellikle Asya'dan gelen göçmenlerin alışıldık geçiş güzergahı durumunda.  Ülkenin doğusunda, Türkiye ile Yunanistan'ı ayıran Ege Denizi'nin yanısıra, Yunanistan ile İtalya arasındaki İyonya Denizi de göçmenler tarafından kullanılıyor.