Yunanistan’da yangınlardan sonra şiddetli yağışlar: 1 ölü

Yunanistan’da yıkıcı yangınlardan sonra bu kez şiddetli yağışlar meydana geldi ve bir kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan’ın kuzeyindeki Evros bölgesinde Dadia Milli Parkı’nda son iki hafta yaşanan orman yangınlarının ardından, ülke şiddetli yağışlarla karşı karşıya kaldı.

ERT televizyon kanalına konuşan hükümet sözcüsü Yannis Artopios, salı günü özellikle Magnisia bölgesinin merkezi şehri Volos'ta fırtına ve şiddetli yağmurlar meydana geldiğini söyledi.

Artopios, ilk bilgilere göre aynı bölgedeki Agios Gerogios köyünde bir çoban sele kapılarak kaybolduğunu belirtti. Sivil Koruma hizmetlerine göre Magnisia bölgesi ve Sporades yakınındaki adalar kırmızı alarm verildi.

Volos hastanesinin bodrum katı da sular altında kaldığı ve itfaiyecilerin suyu tahliye etmeye çalıştığı bildirildi.

Ulusal Meteoroloji Servisi (EMY) bölge sakinlerini hareketlerini sınırlandırmaya çağırdı.

EMY, pazartesi günü yaptığı uyarıda ağır hava koşullarının perşembe gününe kadar ülkede etkili olacağını belirtirken, yetkililer alarmda olduklarını bildirdi.

Yerel medyaya göre pazartesi akşamı gök gürültülü fırtınalar, toprak kaymalarına neden olan Atina yakınlarındaki Euboea adasının yanı sıra mahsullerin zarar gördüğü Mora Yarımadası'ndaki (güneybatı) Elis bölgesini de vurdu.

19 Ağustos’tan bu yana Dadia’daki orman yangınlarına ilişkin de açıklamada bulunan hükümet sözcüsü Yannis Artropios, tüm yangınların kontrol altında olduğunu belirtti.

Umanların mega-yangın olarak adlandırdığı yangınlar, şimdiye kadar 81 bin hektarlık alanı kül etti.