Yunanistan’da yeni kabine açıklandı

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, ülkesine verilecek yardım paketi oylamasında ‘hayır’ oyu kullanılması ardından kabinede değişikliğe gitti.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, ülkesine verilecek yardım paketi oylamasında ‘hayır’ oyu kullanılması ardından kabinede değişikliğe gitti.

SYRIZA içerisinde “sol platform”un temsilcileri olarak bilinen Enerji Bakanı Papanoyotis Lafazanis, Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Dimitris Staratulis ve Savunma Bakanı Yardımcısı Kostas İsihos ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nandia Valavani gibi isimler kabine dışında kaldı. Bazı bakanların ise yerleri değiştirildi.

Başkent Atina’da, Alexis Tsipras’ın kabinede değişiklik yapma kararı siyasi gözlemciler tarafından, oylamada hayır oyu kullananlara karşı bir cevap olarak değerlendirilirken, yeni kabinenin bir seçim hükümeti olacağı ifade ediliyor.

Yeni kabine şu isimlerden oluşuyor:

Başbakan: Alexis Tsipras

Başbakan Yardımcısı: Yannis Dragasakis

Dışişleri Bakanı: Nikos Kocias

AB meselelerinden sorumlu Bakan Vekili: Sia Anagnostopulu

Maliye Bakanı: Efklidis Çakalotos

İçişleri ve İdari Reformlar Bakanı: Nikos Vuçis

Ekonomi, Altyapı, Denizcilik ve Turizm Bakanı: Yorgos Stathakis

Üretim Yeniden Yapılanma, Çevre ve Enerji Bakanı: Panayotis Skurletis.

Yeni kabinenin yemin töreni ülkedeki orman yangınları nedeniyle yarına ertelendi.

Avrupa Birliği, dün Yunanistan’a 7 milyar 160 milyon Euroluk acil kredi verilmesini kararlaştırmıştı. Pazartesi günü yapılacak ödemenin 4,2 milyar Euroluk bölümünün aynı gün Avrupa Merkez Bankası’na geri ödenmesi gerekiyor.