Yunanistan Eva Kaili’nin tüm mal varlığını dondurdu

Yunanistan makamları Katar ile bağlantılı yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle Belçika’da tutuklanan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin tüm mal varlığını dondurduklarını açıkladı.

Yunanistan Para Aklama İle Mücadele Kurumu, Brüksel’de tutuklanan Yunanistanlı Eva Kaili’nin mal varlığını dondurdu. Bu karar, AP Başkan Yardımcısı’nın yakın aile bireylerini de ilgilendiriyor.

Karar, Eva Kaili’nin “banka hesapları, kasaları, şirketleri ve başka finansal aktiflerini” hedef alıyor.

Yaptırıma konu olan hedefler arasında Atina’nın şık Kolanaki mahallesinde yakın zamanda kurulan bir emlak şirketi de yer alıyor. Bu şirketin Eva Kaili ve İtalyan erkek arkadaşı tarafından kurulduğu belirtiliyor. Kaili’nin erkek arakadaşı da Brüksel’de geçen hafta gerçekleşen baskınlar sırasında tutuklandı.

Eva Kaili, Katar bağlantılı skandal ardından Yunanistan Sosyalist Partisi PASOK-KINAL’dan da dışlandı.

2014 yılında Avrupa parlamenteri seçilen ve Ocak ayında AP’nin başkan yardımcısı olan Eva Kaili’nin tutuklanması, başta ülkesi Yunanistan’da olmak üzere tüm Avrupa’da büyük yankı yarattı.

Katar’ın AB kurumlarında alınan karaları etkilemek için büyük paralar ödediğine dair yürütülen bir soruşturma kapsamında Brüksel’de ev baskınları gerçekleşmişti. Eva Kaili, Pazar günü “yolsuzluk” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu bünyesinde yolsuzluk şüpheleri için "çok ciddi" ve "son derece endişe verici" dedi.