Yunanistan, Türkiye sınırına 12 km duvar ördü

Yunanistan, Türkiye sınırına 12 km duvar ördü

Yunanistan'ın kaçak göçmen girişini engellemek için Türkiye sınırında bir yıl önce yapımına başlattıðı 12,5 kilometrelik tel örgülü duvarın inşasını bitirdi. Duvarın yanı sıra Atina hükümeti göçmen politikasını da sertleştiriyor.

Yılda ortalama 100 bin kaçak göçmenin giriş yaptıðı Yunanistan, göçmen akışına karşı sıkı tedbirler almaya devam ediyor. Yunan hükümeti son olarak Edirne kara sınırında başlattıðı 12,5 kilometrelik tel örgülü inşaatını tamamladı.

Duvar, Pazarkule (Kastanies) sınır kapsından Meriç nehrine kadar uzan 4 metre yüksekliðinde. 3 Milyon Euro'ya mal olan tel örgü civarında Avrupa Birliði koruma ajansı Frontex'in işbirliðinde Yunan güvenlik güçleri sürekli devriye gezecek.

Duvarın inşasında 6 bin metreküp beton, 800 ton çelik ve 370 kilometre farklı türden dikenli telin kullanıldıðı öðrenildi. Ayrıca sınırın denetimi çok sayıda termal kamerayla saðlanacak. Avrupa Birliði'nin tam destek verdiði duvarla Yunanistan, kaçak göçmen akışını büyük ölçüde engellemek istiyor.

Ülkeyi derinden etkileyen ekonomik kriz ve ülkede saðcı muhafazakar seslerin yükselmesiyle Yunan hükümeti göçmen politikasını ise gittikçe sertleştiriyor. Son dönemlerde sadece Atina'da polisin yaptıðı operasyonlarda oturma müsaadesi olmayan 60 bin mülteci tutuklandı. Ayrıca daha önce ülkede doðan kaçak göçmenlerin çocuklarına verilen oturma izni ise bundan sonra artık verilmeyecek.