Zuma: Mandela’nın durumu iyi

Zuma: Mandela’nın durumu iyi

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, geçirdiði rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Apartheid rejimine karşı mücadelenin sembolü Nelson Mandela’yı ziyaret ederek, “Bir gece dinlenmeden sonra iyi görünüyor” dedi.

Zuma, başkent Pretoria’daki hastane ziyareti ardından gazetecilere yaptıðı açıklamada, Mandela’nın yetkin bir tıbbi ekibin elinde olduðunu söyledi.

Güney Afrika’nın efsanevi lideri 94 yaşındaki Nelson Mandela, dün geçirdiði rahatsızlık ardından hastaneye kaldırılarak testlerden geçirildiði belirtilirken, saðlık durumuna ilişkin daha fazla bilgi verilmedi.

Mandela'nın tıbbi bakımını, solunum enfeksiyonu rahatsızlıðı geçirdiði 2011'den beri Güney Afrika ordusu üstlenmiş bulunuyor.

Mandela’nın saðlık durumu tüm ülkede yakından takip ediliyor. Ülkenin gelmiş geçmiş en sevilen lideri Mandela için, bir zamanlar Aparheid rejimine karşı mücadele ile mücadelede yaşamını yitirenler için törenlerin yapıldıðı Johannesburg’un Soweto bölgesindeki Regina Mundi Kilise’sinde toplanan halk dualar okudu.

Güney Afrika Apartheid rejimine karşı yürüttüðü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını hapishanede geçiren Mandela, 1994'te ilk siyah devlet başkanı olarak 5 yıl boyunca ülkesine hizmet etti.

Mandela, aktif politikayı bıraktıðından bu yana doðduðu köy Qunu’da yaşıyor.