29 ARALIK GÜNDEMİ

29 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin tecrit politikasını değerlendiren Öcalan'ın eski avukatı Mehdi Öztüzün, "Küresel güçler, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istemiyorlar" dedi.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: Roboskî katliamı, çocukların ve gençlerin paramparça edilmiş cesetleri hiçbir zaman unutulmayacak, halkımız ve Özgürlük Hareketimiz yürüttüğü mücadeleyle bu katliamların hesabını soracaktır.

-Türk devletinin işgal tehditleri sonrası Moskova-Şam ve Kuzey Suriye hattında başlayan yoğun diplomasi trafiği sonrası Suriye ve Rus güçleri dün Bab'ın Erîma kasabasına güç göndererek, bölgenin özsavunma güçleri ile ortak hareket etmeye başladı. Erîma'da üç bayrak dalgalanıyor.

-Kuzey ve Doğu Suriye'nin 2018 yılını değerlendiren MSD Eşbaşkanı Emîne Omer, Suriye krizinin çözümü için proje sahibi tek güç olduklarını ve bu projeyi Suriyelileştirmek için çabalarının devam ettiğini kaydetti.

-2018’in 11 ayında 400’e yakın kadın katledil, ekonomik krizle birlikte kadın işsizlik oranı tırmandı; buna rağmen kadınların 6284 sayılı koruma kanununa sahip çıktıkları ve bunun da neticesini gördükleri bir yıl oldu.

-Kürt kadınlarının dünya kadınlarına öncülük ettiğini söyleyen PAJK Koordinasyon üyesi Beritan Cudi, "Jin Jiyan Azadî" sloganının artık evrensel bir slogan olduğunu belirtti.

-Kayıp yakınlarının her cumartesi günü düzenlediği eylem takip edilecek.

-2018 yılının bilimsel gelişmelerini derledik…

-Bilim dünyasında 2019 yılına damgasını vurması beklenen bazı gelişmeler…