Çavuşoğlu Minbic konusunda ‘somut sonuçlar bekliyor’

ABD ve Türkiye dışişleri bakanlarının görüşmesine ilişkin Amerikan tarafından detaylı açıklama henüz yapılmazken, Türk tarafı, Minbic konusunda ‘somut sonuçlar beklendiğini’ duyurmakla yetindi.  

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptıkları görüşmede, Minbic’e ilişkin ‘yol haritasının’ yanı sıra Türkiye’nin satın almak istediği F35 uçakları ile Patriot füzeleri konusunun da görüşülmesi bekleniyordu. AKP’li bakanın seçim öncesinde Fetullah Gülen’in iadesine karşılık Amerikan din insanı Andrew Brunson’un serbest bırakılmasını öngören şantaj teklifini yenilediği tahmin ediliyor.

Görüşme sonrasında istediğini alamadığı anlaşılan Çavuşoğlu’nun ‘verimli bir görüşme’ gerçekleştirdiğini söylemesi dikkat çekti. Çavuşoğlu, YPG’nin Minbic’teki varlığı iddiasına ilişkin olarak ‘ilerleme’ kaydedildiğini savunsa da, “Somut sonuçlar bekliyorum” dediği görüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ise, Minbic konusunda ilerleme sağlanması için ortak bir yol bulunması gerektiğinin önemine dikkat çekildiği belirtildi.