Çetin: AKP bu seçimle bitecek

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin önemine dikkat çeken HDP Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, bu seçimle birlikte AKP’nin biteceğini ifade etti.

HDP Erciş Belediyesi’nin 2019 yılında kayyum tarafından gasp edilmesinin ardından HDP Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin tutuklandı. Gaspçı kayyumun, belediyeye gelir gelmez ilk icraatı kadın ve gençlik kurumlarını kapatmak oldu. Kadınlar için açılan Zilan Kadın Yaşam Merkezi ve Kadın Konut Evi kapatılmıştı.

HDP Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlere ve kayyumların yaptığı tahribatlara ilişkin ANF’ye konuştu

2023 seçiminin önem arz eden bir seçim olduğuna dikkat çeken Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, AKP’nin bu seçimde biteceğini söyledi. Seçim öncesinde 20 yıldır devam eden bu krizi, talanı, zulmü halka anlatacaklarını söyleyen Yıldız, “Bu seçim önemli bir seçimdir. İnsana, doğaya, hukuka, demokrasiye kısacası her şeye zarar veren bu iktidar gerçeği ile karşı karşıyayız. Bu iktidara karşı tüm kesimlerin bir arada hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

KAYYUMLAR KENDİLERİNE ÇALIŞTI

İktidarın özellikle insanlığa, demokrasiye ve hukuka büyük darbeler vurduğunu dile getiren Çetin, şu ifadeleri kullandı: “Bu darbelerden biri ise belediyemize kayyum atanmasıdır. Bu kayyum darbesiyle devam eden projelerimiz bertaraf edildi. Kayyumlar gelir gelmez, kendilerine ve yandaşlarına bir çalışma anlayışıyla bir süreç yürüttüler. Bütün projelerimizi yerle bir ettiler. Gerek altyapı, gerek yol ve kentsel hizmetler dışında ciddi kadın projelerimiz mevcuttu.

Kayyumlar bütün bunları bertaraf ettiler. Kayyumlar kadın alanlarına saldırarak kadınlara nasıl  düşman olduklarını gösterdiler. Kadınlar olarak mevcut alanlarımızı yeniden inşa edeceğimizi sözünü veriyoruz. Kendimizi bulduğumuz yer kadın alanlardır. Biz 5 yıl önce stratejik planlarımızı gerçekleştirmek için nasıl tüm halkımızı gezdiysek, ev ev dolaştıysak bu gün tekrar halkımızın ne talebi varsa onları ziyaret ederek planlayacağız. Halkımız ne istiyorsa ona göre bir yol çizeceğiz. Kayyumlar geçen süre içerisinde kendilerine ve yandaşlarınıza çalıştılar. Biz de göreve gelir gelmez kadın alanlarına ve istihdamına yönelik çalışmalar yapacağız.”

KADIN KURUMLARI KAPATILDI

Erciş kayyumun kadın alanlarına ve istihdamlarına yönelik düşmanca tutumuna değinen Yıldız, “Hayata geçirdiğimiz Zilan Kadın Yaşam Merkezi, kayyum tarafından kapatılmıştı. Hastanenin karşısında Kadın Konut Evi’ni hizmete geçirmiştik. Buraya gelen kadın arkadaşlar ve çocuklar burada kalabiliyorlardı. Kayyumun ilk icraatı burayı kapatmak oldu. Sosyal politikalardan yola çıkarak öğrencilere ve hastaneye gelen halka çorba ikramımız oluyordu. Kayyum bunu da ortadan kaldırdı. Buna benzer onlarca projemizi ortadan kaldırdılar. Kayyumların bu tahribatlarına rağmen, biz yine bu projelerimizi devam ettireceğiz ve eksik olan projelerimizi de tamamlayacağız. Yine halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda hizmet yapmaya ve üretmeye devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.