İntikam Birimi 8 kentte eylem yaptı

İntikam Birimi, aralarında çok sayıda kentte eylem düzenledi.

İntikam Birimi, İstanbul, Adana, Amed’in de aralarında olduğu 8 kentte eylem yaptı. İntikam Birimi’nin yaptığı yazılı açıklamada, eylemlerin amacına ilişkin şunlar belirtildi:

“Öz savunma anlayışı temelinde kendimizi ve halkımızı örgütleyerek, soykırımcı, sömürgeci, faşizme karşı varlığımızı koruyacağız. Özgürlüğümüzü sağlama en temel toplumsal hakkımız olduğu gibi, insan ve toplum olmanın da en belirleyici sorumluluğudur.”

İntikam Birimi’nin eylemlerinin ayrıntıları şöyle:

“BATMAN

Batman Şehit Kawa Garzan ve Şehit Gulan İntikam Birimi

1 Kasım’da Batman Çay mahallesinde faşist düşman askerinin alayına giden doğalgaz boru hattı güçlerimiz tarafından patlatıldı. Büyük bir yangınla saatlerce yandı.

1 Kasım'da Batman Emniyet ve Valilik arasındaki geniş yol üzerine ‘Biji Serok Apo’, ‘Önderliksiz dünyayı başınıza yıkarız’, ‘Be Serok jiyan nabe’ sloganları yazıldı, ses bombalı afiş asıldı. Bölgeyi ablukaya alan düşman uzun bir süre bölgeye giriş ve çıkışları kapattı.

1 Kasım’da Dünya Kobanê Günü yıldönümü için Şafak, Kırık, 19 Mayıs, Beşevler ve Hilal mahallelerinde yazılama yapıldı. Havai fişek patlatıldığı eylemde, ‘Bijî berxwedana Kobanê’, ‘Rojava’, ‘Bijî Serok Apo’, ‘Be Serok Jiyan nabe’ sloganları atılıp, yürüyüş yapıldı. Mahallede lastikler yakılarak, mahalleye giriş çıkış kapatıldı. Bölgeye gelen düşman polislerine öz savunma birimlerimiz tarafından ses bombalı havai fişekli eylem yapıldı.

2 Kasım’da Batman Hilal Mahallesi’nde uyuşturucu satışı yapan bireylere mahallede müdahale edildi, satış yapanlar ise cezalandırıldı.

2 Kasım’da Batman kayyumun düşman polislerine tahsis ettiği bir otobüs yakıldı.

2 Kasım Batman merkez mahallede düşmanın işbirlikçilerine ait bir taksi yakıldı iki kişi cezalandırıldı.”

AMED

“Amed şehit Mordem Maku ve Şehit Nuda Karker İntikam biriminin eylemleri ise şöyle:

1 Kasım'da Amed Farqin Azizoğlu Meydanı’nda polis devriye aracına sabotaj yapıldı. Araç hasar alırken, düşman alanı ablukaya almasına karşın birimlerimiz sağlam alandan ayrıldı.

1 Kasım'da Amed’in Bağlar, Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bismil, Farqin ilçelerinde, Kobanê zaferi kutlamaları temelinde yazılama yapıldı, pankart asıldı.

SİİRT

Şehit Şiyar Sara Garzan İntikam Birimi

1 Kasım'da Siirt merkez, Alan ve Bağlar mahallelerinde uyuşturucu satıcılarına bombalı eylem yapıldı. Üç satıcı cezalandırıldı.

1 Kasım’da Sırt Barış, Conkbayırı ve Bahçelievler mahallelerinde Kobanê zaferi kutlamaları yapıldı, pankart asıldı.

İSTANBUL

Şehit Helmet ve Şehit Arin Mirkan intikam birimi

1 Kasım'da İstanbul’un 7 ilçesinde Kobanê zaferi kutlamaları temelinde ses bombalı pankart asıldı. Kutlamalar gece havai fişek gösteri ile devam etti.

2 Kasım günü İstanbul Çatalca’da faşistlere ait bir araç, Silivri'de bir araç ile Merter’de de bir atölye yakılarak imha edildi.

VAN

Şehit Sema Koçer İntikam Birimi de 1 Kasım günü Van’ın 3 merkez ilçesinde ses bombalı pankart astı.

Van İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gürpınar’da da havai fişek Kobanê zaferi için kutlamalar yapıldı. Aynı gece Gürpınar’da da faşizme hizmet eden bir yük dolu kamyon yakılarak, imha edildi.

ADANA

Şehit Beritan Sıla İntikam Birimi

1 Kasım’da Adana merkez mahallesinde ses bombalı pankart eylemi yapıldı, gece Kobanê zaferi için de havai fişek gösterisi düzenlendi.

MERSİN

Şehir Gever Erdem İntikam Birimi

1 Kasım’da Mersin Tarsus Akdeniz Mahallesi’nde ses bombalı pankart eylemi yaptı. Gece Kobanê zaferi için havai fişek gösteri yapıldı.

AĞRI

Şehit Serhildan Agirî İntikam Birimi

1 Kasım’da Ağrı merkezde Kobanê zaferine ilişkin pankart asıldı

2 Kasım’da Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde de pankart ve yazılama yapıldı.”