İntikam Biriminden Mersin Akdeniz'de eylem

Öz yönetim şehitlerini anan ve zindan direnişini selamlayan Şehit Salih Kandal İntikam Birimi, Mersin Akdeniz'de eylem düzenledi.

Şehit Salih Kandal İntikam Birimi, Mersin Akdeniz'de yaptığı eylemlerle YPS/YPS-JIN ve zindan direnişini selamladı.

Birim tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hareketimizin Önder Apo öncülüğünde verdiği özgürlük mücadelesi tarihi direniş ve kahramanlıklar ile sürüyor. TC faşizmine ve işgalci güçlere karşı dört parça Kürdistan'da destansı bir mücadele yürütülmektedir. Tecrit altında olmasına rağmen Önder Apo Kürdistan'da yürütülen mücadeleye fikir, ideoloji ve öngörüleri ile öncülük etmeye devam ediyor. 2015 yılında topyekûn savaş başlatan TC'ye karşı Kuzey Kürdistan'da halkımız YPS ve YPS-JIN öncülüğünde örgütlenerek büyük bir direnişe imza attı" denildi.

'TARİHİ DİRENİŞ SERGİLENDİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Sur, Nusaybin, Gever, Farxin, Cizre, Hezex, Silopi, Derik, Kerboran, Şirnek, Varto ve daha birçok alanda halk öz yönetimini ilan ederek devlet faşizmine karşı direndi. TC ordusu her türlü teknik barbarlık ile öz yönetim alanlarına saldırdı ve katliamlar gerçekleştirdi. Halk YPS/YPS-JIN öncülüğünde direndi ve düşmana tarihin en büyük yenilgilerini yarattı. Bu destansı direnişlerde yüzlerce kahraman şehit düştü. Biźler kahramanların bıraktığı bayrağı yere düşürmemeye and içtik, onların hayali olan Özgür Önderlik Özgür Kürdistan'ı yaratana kadar mücadelemiz devam edecek. Şehit Çiyagerler, Zeryanlar, Gelhatlar, Şevgerler, Ekinler, Rojvanlar, Siyabendler, Sêvêler, Rezanlar ve daha yüzlercesinin bize söylediği son söz bunu gerektiriyor; ya zafer ya zafer. Tüm öz yönetim direniş şehitlerini anıyor, bu tarihi sürece öncülük eden YPS/YPS-JIN hareketini selamlıyoruz.

'SÖZ BİTTİ, EYLEM ZAMANI'

14 Mart günü Mersin Akdeniz Çay Mahallesi'nde Şehit Salih Kandal İntikam Birimimiz Ahmet Kaya Parkı'nda bir eylem gerçekleştirdi. YPS direnişinin selamlandığı eylemde birçok noktaya Önder Apo ve KCK bayrakları asılarak halka propaganda yapıldı. Birimimiz daha sonra 'Bijî Serok Apo, Bijî Berxwedana YPS' sloganları atarak alandan çekildi.

Bu eylemimiz ile öz yönetim şehitlerini anarken, zindanlarda yürütülen tarihi direnişi de selamlıyoruz. Şehit Çiyager yoldaşın dediği gibi 'sonuç ne olursa olsun son muhteşem olacak.' Şehit Viyan Soran yoldaşın dediği gibi 'söz bitti, şimdi eylem zamanı' diyoruz."