İntikam birimleri: Newroz ateşini düşmanın kalbinde yakalım!

İntikam birimleri, "Tüm gençleri Newroz ateşini düşmanın kalbinde yakmaya ve özgür bir gelecek için özgürlük saflarına davet ediyoruz" dedi.

Şehit Rüstem Cudi-Şehit Sozdar Aslan intikam birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"AKP-MHP faşizmi kendi faşizm tarihinde en büyük zorlanmayı yaşamaktadır. Bu zorlanmasını ve tükenişini engellemek ve ömrünü uzatmak için her türlü ilkesiz ve ahlaksız anlaşmalar, uygulamalar yapmaktadır. Bu tür durumlar kısa süreli bir ömür uzatsa da kendisi için çare olmayacaktır. Bunu bilen bu faşizm çürümüş zihniyetini kurumsallaştırmak adına tüm faşist cerahların iştahını kabartacak uygulamalar olarak Önderliğimize ahlaksızca tecrit  içerisinde tecrit uygulamakta ve hareketlerimizin kazanımlarına yönelerek, çöküşünü durdurmaya çalışmaktadır. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanmadan halk ve mücadele olarak huzurlu olmayacağımızı bilen bu zihniyete karşı biz de Önder Apo'nun fedaileri olarak 'Önderliği yaşa ve yaşat' şiarıyla tüm faşist zihniyet sahibi olanlara aynı huzursuzluğu yaşatacağımızı ve AKP-MHP zihniyetinin çöküşünü hızlandıracağımızı belirtiyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar ne devlet ne de devlet yandaşları kendilerini rahat ve güvende hissetmeyecektir.

'TÜM KURUMLARI VE İŞBİRLİKÇİLERİ HEDEFİMİZDE'

"Önderliğimize karşı gelişen bu ahlaksızlığa karşı  bizdeki öfke, kin ile ve aynı zamanda Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacak inançla tüm kurum ve işbirlikçileri hedefimizdedir ve hedefimiz olacaktır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Halkımızın önderinin esaret altında olmasının yaşadığı huzursuzluğun aynısını faşistlere mal ve canlarını kast ederek, eylemlerimizle bir kez daha gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Gençlerin evinde oturup TV'de eylemlerimizi izleme süreci değil; eylemlerimize eylem katma sürecidir. Tüm gençleri bir kibrit, bir çakmak ile Newroz ateşini düşmanın kalbinde yakmaya, aydın ve özgür bir gelecek için özgürlük saflarına davet ediyoruz" denildi.

EYLEMLERİN AYRINTILARI

Açıklamada, eylemlerin ayrıntıları da şöyle verildi:

İZMİR

3 Mart'ta İzmir Konak'ta AKP-MHP faşistlerine ait 4 katlı tekstil atölyesi yakılarak büyük çapta maddi hasar meydana getirildi.
4 Mart'ta İzmir Bornova'da tır kamyon istasyonu birimlerimiz tarafından yakılarak maddi zarar verildi.

6 Mart'ta sabah saatlerinde İzmir Torbalı'da fuhuş evi birimlerimizce yakıldı.

BATMAN

3 Mart'ta Batman Huzur Mahallesi'nde Ranger marka araç ile devriye gezen düşman çetelerine EYP ve ferdi silahlarla eylem düzenlendi. Eylem sonucu bir düşmanın yaralandığı tespit edildi. Mahalleyi ablukaya alan polisler 7 Mart akşamı park mevkinde bir kez daha hedefimiz oldu.
5 Mart'ta Batman Hilal Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına EYP ile eylem düzenlendi. Bir satıcı cezalandırıldı.
6 Mart'ta Batman Pazaryeri Mahallesi'nde imam hatip okulunda bulunan düşman polislerine EYP ile eylem yapıldı.
6 Mart'ta Batman Beşevler Mahallesi'nde trafo yakılarak maddi zarar verildi.
6 Mart'ta Batman Beşiri yol ayrımında işbirlikçi şahıs cezalandırıldı.

AMED

7 Mart'ta Amed Farqin Ziraat Bahçeleri bölgesinde uyuşturucu satıcısı Sertaç Öztürk ve iki kişi  vurularak cezalandırıldı.

VAN

21 Şubat'ta Van Gürpınar'da bir korucu cezalandırıldı.
5 Mart'ta Van Edremit Toki'de işbirlikçi şahıs cezalandırıldı.
8 Mart'ta Van İpekyolu Cevdet Paşa Mahallesi'nde işbirlikçi şahıs cezalandırıldı.

SİİRT

2 Mart'ta Siirt Delikli Kaya mevkinde iki işbirlikçi şahıs cezalandırıldı.

KONYA

2 Mart'ta Konya Karatay'da karayollarına ait iki iş makinası yakıldı, büyük çapta maddi hasar verildi.

KAYSERİ

4 Mart'ta Kayseri Kocasinan'da işbirlikçi AKP'liye ait market birimlerimiz tarafından ateşe verildi. Maddi zarar verildi.
4 Mart'ta Kayseri Kocasinan merkez mahallesinde faşistlere ait üç araç yakıldı. Araçlar kullanılamaz hale getirildi.

BALIKESİR

5 Mart'ta Balıkesir Çelebi Liman İşletmelerine ait depo yakılarak maddi zarar verildi.

MANİSA

8 Mart'ta Manisa Salihli'de MHP'lilere ait işyeri ve iki araç yakılarak maddi zarar verildi.

İSTANBUL

2 Mart günü Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa'da faşistlere ait tekstil birimlerimiz tarafından ateşe verilip büyük çapta maddi hasar verildi.
4 Mart'ta İstanbul Küçükköy merkez organize sanayi sitesinde yer alan faşistlere ait 2 katlı işyeri ateşe verildi. İşyeri tümden imha oldu ve kullanılamaz hale getirildi.

7 Mart'ta İstanbul Bayrampaşa'da faşizme ait iki araç, Eyüp'te bir işyeri, bir araç yakılarak maddi zarar verildi.

8 Mart'ta İstanbul Kağıthane Nurtepe'de düşmanla işbirliği içerisinde olan şahıs tarafımızdan cezalandırıldı.


Aynı zamanda İstanbul Gazi Mahallesi ve Okmeydanı'nda hem partli olduklarını söyleyen hem de uyuşturucu ve çete faaliyeti yürüten şahıslar tarafımızdan tespit edildi; bu pratikten vazgeçmedikleri takdirde cezalandırılacaklar."