İntikam birimlerinden her gün eylem

İntikam birimleri, Kürdistan ve Türkiye kentlerinde iktidar güçlerini, faşistleri, uyuşturucu satıcılarını ve işbirlikçileri hedef aldı.

İntikam birimleri, Ekim ayı boyunca AKP-MHP güçleri ve işbirlikçileri hedef aldı.

İntikam birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist AKP hükümetinin büyük bir kin ve öfke ile özgür Kürt halkına saldırmasının en temel nedeni Kürt halkının iradesini teslim alamaması ve direnişini kıramamasıdır" denildi.

"İmralı’da Önder Apo direniyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kuzey Kürdistan’da Kürt halkı direniyor! Rojava’da, Rojhilat’ta, Güney’de ve Avrupa’da halkımız çok görkemli direniyor! Dört parça Kürdistan’da özgürlük savaşçıları direniyor! Tüm Ortadoğu halklarının geleceği adına direnen Kürt halkının özgürlüğü her zamankinden daha yakındır. Çünkü faşist Erdoğan’ın bu kadar saldırmasının en temel nedeni, bu direniş karşısında çok zayıf ve çaresiz olmasıdır" diye kaydedildi.

Şehit Helmet-Şehit Arin Mirkan intikam birimleri, İstanbul'da 2 Ekim'den ayın sonuna kadar faşist kurumlara, fuhuş yaptıranlara, bekçilere, polislere dönük çok sayıda eylem düzenledi.

VAN

Şehit Baran Dersim İntikam Birimi de Van'da devlet güçleri ve işbirlikçileri hedefledi. 1-24 Ekim arasında devlet güçleri, faşist çeteler ve kurumlara eylemler düzenledi. İşbirlikçileri de hedef alan birimler, polis araçlarını da imha etti.

BİTLİS

İntikam birimleri, Bitlis'te de yazılama ve afiş çalışmaları yaparken, ses bombalı eylemler düzenledi, faşist güçleri cezalandırdı.

AMED

Şehit Delal Amed İntikam Birimi de askerden polise, korucudan gaspçıya kadar eylemler düzenledi. Ayın başında başlayan eylemler, 27 Ekim'e kadar sürdü.

BATMAN

Şehit Seyit Garzan-Şehit Mordem Maku intikam birimleri de 4 Ekim'den 23 Ekim'e kadar gaspçı kayyumlara ait araçları hedef aldı, çocuk tacizcilerini cezalandırdı. AKP-MHP güçleri ve uyuşturucu satıcıları da birimlerin hedefi oldu.

ADANA

Adana'da ise Şehit Dilovan Kobanê İntikam Birimi, devlet güçlerini ve faşistleri hedef aldı.

Ses bombalı eylemler de düzenleyen birim, ayın başından 21 Ekim'e kadar eylemlerini sürdürdü.

MERSİN

Şehit Ronahi Ruken-Şehit Çekdar Amed intikam birimleri de Mersin'de eylemlerini sürdürdü.

Birimler, 5 Ekim'den 26 Ekim'e kadar faşistleri, uyuşturucu satıcılarını ve işbirlikçileri hedef aldı.

AĞRI

Ağrı'da eylemler düzenleyen Şehit Şerzan Cudi İntikam Birimi, 6-24 Ekim tarihleri arasında uyuşturucu satıcılarından MHP'li faşistlere kadar cezalandırma eylemleri düzenledi.

SİİRT

Siirt'teki intikam birimleri de 6-17 Ekim tarihleri arasında yazılama çalışması yaptı.

Birimler, 19 Ekim'de de uyuşturucu satıcılarına karşı eylem düzenledi.