İstanbul ve Bursa’da HDP’lilere saldırı

Seçim çalışmaları yürüten HDP’liler faşistler tarafından hedefleniyor.

İstanbul Çekmeköy’e bağlı Hüseyinli Köyü’ne giden HDP'lilerin önünü kesen köy muhtarı olduğunu söyleyen bir kişi, partililere silah çekti. Toplanan 15-20 kişilik bir grup da partililere saldırdı.

Seçim çalışması yürüten HDP üyelerine yönelik engelleme ve saldırılara bir yenisi eklendi. İstanbul’un Çekmeköy ilçesine bağlı Hüseyinli Köyü’ne giden partililerin bulunduğu seçim aracının önü, köyün muhtarı olduğu söyleyen bir kişi tarafından kesildi.

Elinde silah bulunan muhtar olduğunu belirten söz konusu şahıs, seçim çalışması yapmak isteyen partililere silah doğrulttu.

Bir süre sonra ise bölgeye gelen bazı kişilerle birlikte HDP'lilere saldırıda bulunup, darp etti.

Jandarmalar, muhtar olduğunu iddia eden kişiyi, beraberindeki kalabalık grup ile HDP'lileri, Ömerli Jandarma Karakolu'na götürdü.

BURSA

HDP’nin Boli İl Binası’ndan sonra bugün de Bursa Karabey’de stant açan HDP’lilere bir grup saldırıda bulundu.

Bursa’nın Karabey ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında stant açan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine ırkçı sloganlar atan bir grup saldırdı. Polis, saldırıyı izlemekle yetinirken, Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları ile partinin bayrak ve afişleri yırtıldı. Tekbir çekerek saldıran grup, bir süre ırkçı içerikli sloganlar attı.

Stant çevresinde gerginlik sürüyor.