İşte Amed’de AKP’nin tanıtım toplantısındaki kavganın nedeni!

AKP’nin Amed’de milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı sırasında kavga yaşandı. Toplantıda 1'inci sıradan aday gösterilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmuş hazır bulunuyordu.

Bir toplantı salonunda hafta sonu yapılan toplantıda Numan Kurtulmuş’un yaptığı konuşma ardından AKP’nin 12 adayının tanıtımı yapıldı. İlk sıra adayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker’in konuşma yaptığı sırada iki grup arasında kavga çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Eker ve diğer AKP’li vekiller müdahale ederken, kısa süreli arbede de yaşandı. Numan Kurtulmuş polisler tarafından salondan çıkarılırken, tartışma salon dışında da kısa süre devam etti. Kavga, çevik kuvvet polislerinin gelmesiyle son buldu.

Tartışmanın nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak alınan bilgilere göre, kavganın kökeninde para ile yapılan bir sahtekarlık yatıyor. AKP adayı Erdal Atik’in, üçüncü sırada aday gösterilmek için AKP’li Mehdi Eker’e 5 milyar lira (eski parayla 5 trilyon) verdiği iddia edildi. Ancak Atik’in beşinci sırada aday gösterilmesi üzerine, tanıtım toplantısında kavga çıktığı öğrenildi.