Ailelerden İmralı başvurusu

Mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile İmralı’daki diğer tutsakların aileleri görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu.

Üç yıldır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, vasisi Mazlum Dinç ile diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ile Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Aileler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne de başvuruda bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu ve aileler, 25 Mart 2021 tarihinden bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alamıyor.

Avukatlar 2 Mayıs’ta yaptıkları bir açıklamada “Avukatları ve ailesinin tüm başvurularına ve çabalarına karşı Abdullah Öcalan ve İmralı’da bulunan diğer üç müvekkilimizin yaşam koşullarından ve sağlık durumundan haberdar değiliz. Bu durum bizleri ve tüm toplumu tedirgin etmektedir” demişti.