Ailesi katledilen Emine Şenyaşar'ın nöbeti 807. gününde

Ailesinin AKP'liler tarafından katledilmesine karşı Adalet Nöbetini 807 gündür sürdüren Emine Şenyaşar’ı Eğitim Sen üyeleri ziyaret etti.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa'daki adliyenin önünde başlattığı Adalet Nöbeti 807. gününde. Aynı zamanda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili olan Ferit Şenyaşar, Meclis çalışmaları kapsamında Ankara’da bulunduğu için Emine Şenyaşar, adliye binası önüne gelerek, eylemi başlattı.

Şenyaşar’a daha sonra Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Riha Şubesi destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret esnasında konuşan Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, “Anne sadece kendisi için adalet talep etmiyor, herkes için adalet talep ediyor. Anne yargının bağımsız olması için mücadele ediyor. Biz de sendika olarak birçok kez annenin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yeni Adalet Bakanı faillerin cezalandırılması için bir uğraş içinde olmalı. Bütün sorunların temelinde adaletsizlik var. Adalet sağlanırsa bütün sorunlar çözülür” dedi.

'YAZ KIŞ MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM'

Emine Şenyaşar, yaklaşık 5 yıldır adalet arayışını kesintisiz sürdürdüğünü dile getirerek, şöyle dedi: “Yaz-kış bütün zorluklara rağmen geliyorum. Sıcaklar başladı, yine de buradayım. Çok zulüm gördük. Adalet bekliyoruz. Artık yeter, cezaevinde bulunan çocuğum (Fadıl Şenyaşar) bırakılsın. Bu nasıl devlet, hiçbir yerde böyle bir devlet yok. Oğlum Ferit Ankara'da, ben burada mücadele etmeye devam ediyoruz. Yarın hakim karşısına çıkacağım. (AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a 'hakaret'ten) Bizi yargılamayı bırakın.”