AKP, Van’da tabela partisi olacak

HDP’yi baraj altında bırakmak isteyen AKP'nin bu seçimde yok olacağını belirten Van halkı, HDP’nin büyük bir oy patlaması yapacağını, AKP’nin ise Van’da tabela partisine dönüşeceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran 2015 yılında gerçekleşen seçimlerde Van'da 8 milletvekilinin 7’sini alarak yüzde 80’lere varan oy oranıyla birinci parti olmuştu. Van Halkı, 24 Haziran seçimlerinde halkın partisi HDP’nin bu sefer 8 milletvekilinin tamamını alacağını belirtti. HDP, Van merkez, ilçe ve köylerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP’nin tüm seçim çalışmalarının miting havasında geçtiği Van'da seçim çalışmaları ve büro açılışlarında halkın ilgisi oldukça yoğun. Vanlılar 24 Haziran seçimleri öncesi tercihlerini ve beklentilerini ANF’ye değerlendirdi.

AKP'nin Kürt halkına yıllardır zulüm yaptığını söyleyen Kerem Oral, Kürtlerin 24 Haziran seçimlerinde oyunu HDP’ye vereceğini söyledi. AKP'nin zulmünü 24 Haziran'da sona ereceğini belirten Oral, "AKP halkımızın tüm temsilcilerini zindanlara attı. Belediyelerimize kayyumlar atadı. Binlerce insanımızı işinden etti. AKP’nin halkımıza yaptığı bu zulmün hesabını mutlaka soracağız. 24 Haziran’da tüm bölgede olduğu gibi Van’da da silinip gidecek" dedi.

‘HALKIMIZA YAPILANLARIN HESABINI 24 HAZİRAN’DA SORACAĞIZ’

24 Haziran seçimlerinde oylarını HDP’ye vereceklerini belirten Musa Aksan, bu seçimle Van’da HDP’nin 8’de 8 yapacağını söyledi. AKP’nin Van’da sona yaklaştığını dile getiren Aksan şöyle konuştu: "AKP, bu gün her yerde Kürt düşmanlığı yapmaktadır. Türkiye, Irak, ve Suriye’de Kürt halkına yapılanları gördük. Halkımıza yapılanların hesabını 24 Haziran’da sandıkta soracağız. Halk olarak gece gündüz seçim çalışması yürütüyoruz. AKP’nin Van’da artık yeri kalmamıştır."

HDP’nin her zamankinden daha güçlü olduğuna dikkat çeken Rasim Alıcı, Efrîn'de Kürt halkına yapılanların hesabını 24 Haziran’da soracaklarını söyledi. Barış ve demokrasi isteyen herkesin HDP’ye oy vermesi gerektiğini dile getiren Alıcı, "AKP, 16 yıl boyunca başta biz Kürt halkı olmak üzere, demokratlara, barışı savunanlara karşı savaş açtı. Özellikle Kürt halkı büyük zulüm gördü. 24 Haziran’dan sonra AKP, Van’a bir daha geri gelmeyecek şekilde gidecektir" dedi.

AKP KÜRT HALKINA SADECE GÖZYAŞI VE ACI GETİRDİ

AKP’nin Kürt halkına sadece gözyaşı ve acı getirdiğini dile getiren Mürsel Kapağan, bu seçimde tüm Kürt halkının birlik ve beraberliğiyle AKP’ye demokrasi tokadı vuracaklarını söyledi. Herkesin elini vicdanına koyarak sandık başına gitmesini isteyen Kapağan şunları ifade etti: "Bu seçim başta biz Kürt halkı olmak üzere barış ve demokrasi isteyenler için çok önemli. Oylarımızı kullandığımız gibi, sandıklarımızı da korumalıyız. Çünkü onların ne yapacağı belli değil. Bu yüzden herkes çok dikkatli olmalıdır. Bizim için bir oy da çok önemlidir. Bu seçimle birlikte AKP’ye hesap soracağımız gibi, cezaevlerinde yatan Kürt halkının temsilcilerini de çıkartacağız."

'VAN’DA HDP, HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLÜ'

24 Haziran seçimlerinin zalime hesap sorma seçimi olduğunu dile getiren Mele Sait Bağış, AKP'nin, bu güne kadar yaptıklarının hesabını bu seçimde vereceğini söyledi. Van’da HDP’nin hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu belirten Bağış, halk olarak her zaman HDP'nin arkasında olduklarını vurguladı.

AKP’nin Van’da büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağını dile getiren Mustafa Yürek ise, duygularını şöyle dile getirdi: "AKP, devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen, Van’da eli boş dönecektir. Özellikle seçim büroları bomboş. İnsanlar artık AKP’nin gitmesini istiyor. Daha önce AKP’ye oy verenler bile artık oy vermeyecektir. Çünkü AKP, sadece kendini ve yandaşlarını düşünüyor, halkı düşündüğü yok. Bu yüzden herkes AKP, belasından kurtulmak istiyor."

'HDP, VAN’DA 8’DE 8 YAPACAK'

AKP'nin bu seçimde HDP’yi baraj altında bırakmak istediğini ancak, AKP’nin kendisinin yok olacağını belirten Giyasettin Koç, "HDP her zamankinden daha güçlü bir şekilde meclise girecek. 24 Haziran’da herkes bunu çok iyi görecek. Kürt halkı kendisine ve temsilcilerine yapıları unutmadı. Bunun hesabını başta Van olmak üzere tüm Kürt illeri 24 Haziran seçiminde soracaktır. Van’da 8’de 8 yaparak, AKP’ye büyük şok yaşatacağız. Bir daha Van’da dolaşacak yüzleri olmayacaktır" diye konuştu.