Ankara Katliamı 65. ayında

65. ayına giren Ankara Katliamı'nın anmasında konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, gerçek adalete ulaşmak için mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Ankara'da 10 Ekim 2015’te DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu 103 kişinin katledildiği 10 Ekim Katliamı’nın 65. ayında anma etkinliği düzenlendi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) tarafından katliamın yaşandığı Ankara Garı önünde yapılan anmaya, hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Anmada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamla ilgili açılan davanın sadece tek bir sanıkla sürdürüldüğünü belirterek, 5 buçuk yıldır kırmızı bültenle aranan sanıklara hala ulaşılamadığını söyledi. Coşgun, “Bizim bugüne kadar davada getirdiğimiz bir süreç var. Başlarda bize duruşma salonlarında ‘Rahat durmazsanız yargılamanın naklini gündeme getiririz’ diye alttan alta tehdit edildiğimiz dönemlerden geçtik. Biz yine de o salonları doldurduk” dedi.

'GERÇEK ADALETE ULAŞACAĞIZ'

Coşgun, şunları söyledi:
"Gerçek olan bir şey var, Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı ortada duruyor, en büyük katliam kapsamında hala adalet gelmedi. Adalet gelsin diye, biz yine bıkmadan, usanmadan bu duruşma salonlarını doldurmaya devam edeceğiz. Biz yüz binlerce kez adalet demeye devam edeceğiz. Gerçek adalete ısrarımızla ulaşacağız. Biz bu davada sadece zarar gören maktullerin yakınları olarak değil, biz bu davada barış talebinde bulunurken, bayrakları yere düşen insanlar için davaları takip ediyoruz.”