Artuklu ve Cizre'de HDP'lilere polis terörü: 15 gözaltı

Mardin’in Artuklu ilçesi ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Perşembe gününden bu yan ayapılan ev baskınlarında aralarında HDP’nin sandık görevlilerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Artuklu’daki ev baskınları Perşembe günü başladı. Bu ilçede gözaltına alınanların sayısı 13’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında HDP’nin Artuklu İlçe Eşbaşkanı Hamide Coltu ve 24 Haziran baskın seçimleri için ilçedeki bazı sandıklarda görevli olarak gösterilen Erkan Acar, Şeyhmus Keleş, Şerife Kayro, Nezihe Acar ile Murat Yıldırım var.

Mardin’e götürülen gözaltındakiler, avukatları ile görüşebildi. Alınan bilgilere göre, HDP’liler 2015 yılında Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Artuklu ilçesinde düzenlediği bir toplantıya katıldıkları gerekçesiyle, “örgüt üyesi olmakla” suçlanıyorlar.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu Cuma sabahı düzenlenen bir ev baskınında iki kişi gözaltına alındı. Baskınlarda gözaltına alınanların 2015 yılında 3 ay arayla polisler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Abdullah ve Hacı Özdal'ın kardeşleri Hamza (20) ile Ali Özdal (21) olduğu öğrenildi. Evdeki eşyaların dağıtıldığı baskında sırasında, gözaltına alınan gençlerin darp edildikleri bildirildi.