Batmanlı köylülerden İmralı tecridine tepki

HDP heyeti, Batman'da yaptığı köy ziyaretlerinde İmralı tecridi ve zindan direnişine dikkat çekti, "Tutsakların sesi olalım" dedi.

HDP Batman İl Örgütü, milletvekilleri ile birlikte tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla köylere ziyaretlerde bulundu. Köylüler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykırdı.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca,  Necdet İpekyüz, görevi gasp edilen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri ile çok sayıda partili buluşmalara katıldı.

Kozluk'a bağlı Bekirhan beldesinde bir araya gelen partililer, 3 koldan köy ziyareti gerçekleştirdi. Partililer, 11 Temmuz'da su kanalına girerek yaşamını yitiren İsa Üke'nin ailesinin yaşadığı Zilan'ı ziyaret etti. Partililer daha sonra Eskice (Xoxê), Satı (Dêle), Yanıkkaya (Simailka), Bacak (Bacaxê), Çevrecik (Kanîyaberê), Karpuzlu (Selivê), Parmakkapı (Huskut), Kavakdibi (Melkîşa), Ulaşlı (Şelmo), Danagözü(Baqînê), Taşoluk (Avaga), Dövecik (Malêgir), Konaklı (Kaynter), Ortaca (Celdeka), Yayalar (Kenik), Yukarı Kıratlı (Baştirma Jor), Pınarhisar (Aynhisar), Kamışlı (Şedirkê) ve Karaoğlak (Xedîrê) köylerini ziyaret etti.

'TUTSAKLARIN SESİ OLMALIYIZ'

HDP'li Feleknas Uca, tecritle suç işlendiğine işaret ederek, uluslararası hukukun devreye konulması çağrısında bulundu.

HDP'li Necdet İpekyüz ise, partilerine yönelik açılan kapatma davasına değindi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Karaoğlak (Xedîrê) köyünde bir evin bahçesinde tütünle uğraşanlar birlikte çalıştı. Başaran, kapatılma davası, tecrit ve açlık grevleri konusunda paylaşımda bulunarak, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Açlık grevlerine giren tutsakların sesine ses olunması gerektiğini kaydeden Başaran, bunun için herkesin elini taşını altına koyması gerektiğini belirtti.