GÖRÜNTÜLÜ

Bir grup genç ihanete ve işgale karşı gerillaya katıldı

Bir grup genç, PKK’nin çağrısına uyarak gerillaya katıldıklarını duyurdu. Kürt gençlerine, “ihanetçi çizgiye ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı halkımızın kimlik ve varlık savaşı için gerilla saflarına katılın" çağrısı yaptı.

Kürt ve Kurdistanlı gençler, işgalci Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım suçlarına karşı tutumlarını ortaya koymak, kimliklerini, topraklarını savunmak amacıyla özgür dağlara yöneliyor. Bir grup genç, işgal saldırılarına karşı koymak ve Özgürlük Hareketi’nin çağrısına cevap olmak amacıyla gerilla saflarına katıldı.  

Gerillaya katılan gençler, yaptıkları açıklama ile Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekti.

Gerilla adayları şu açıklamayı yaptı: “Kurdistan’da kadına ve gençliğe yönelik kirli bir savaş yürütülüyor. Rêber Apo’ya yönelik tecritle toplumumuz 40 yıl önceki karanlık ve köleliğe mahkum edilmek ve bu şekilde yok edilmek isteniyor. Faşist Türk rejiminin bugün Kurdistan toprakları üzerinde her yönlü soykırım saldırılarında bulunduğunu görüyoruz. Kürt halkının kurtuluş mücadelesini boşa çıkarmak için dili, kültürü, kimliği ve en son halayı yasaklanıyor. Ekmeksiz susuz olur ama dilsiz, kültürsüz, kimliksiz olunamayacağını biliyoruz.

Bu temelde bizler Kürt halkının ve Orta Doğu’nun kadınları ve erkekleri olarak ihanete, ajanlığa ve işgalciliğe karşı partimiz PKK’nin çağrısına cevap olmak amacıyla Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katıldığımızı duyuruyoruz.  

Herkes bilmeli ki bu bir özgürlük savaşıdır ve asla yenilmez. Kürt halkının kızları ve oğullarına çağrımızdır; gelin, ihanetçi çizgiye ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı halkımızın kimlik ve varlık savaşı için gerilla saflarına katılın.

İşgalci düşmana karşı kanımızın son damlasına savaşacağımıza, özgürlüğü elde etmek için mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz.”

Gençler açıklama sonrası halay çekti, ardından eğitime başladı.