Elvan: Şimdi de anneler karşı karşıya getiriliyor

Berkin Elvan'ı katleden Polis Fatih Dalgalı'nın duruşması ertelendi. Anne Gülsüm Elvan, "Anneler karşı karşıya getiriliyor" diyerek, oturma yerinin HDP'nin önü olamayacağını belirtti.

Gezi Direnişi Berkin Elvan'ı katleden Polis Fatih Dalgalı'nın tutuksuz yargılandığı davanın 14’üncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Elvan ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Oya Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu izleyiciler katıldı.

ANNE ELVAN: DAHA NE KADAR KAN DÖKÜLECEK?

Duruşmada konuşan Anne Gülsüm Elvan “Bir türlü sonuçlanmayan bir duruşma var. Neden reddedildiğimizi anlamış değilim. Çocuklar öldürülüp de karşı karşıya getiriliyordu, şimdi anneler karşı karşıya getiriliyor. Biz artık bir yargılama ve ceza istiyoruz. Biz de anneyiz. Daha kaç evladımız gidecek, ne kadar kan dökülecek? Başınızı yastığa koyarken rahat uyuyabiliyor musunuz, daha çocuk bu ya! Karnesini aldı da diplomasını alamadı çocuğum. Çocuklarınıza bakarken benim çocuğumu gözünüzün önüne getirin. Daha da diyecek bir şeyim yok, sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dedi.

ERTELENDİ

Avukat Çiğdem Akbulut, "Bu ülkede adaletin kırıntısı varsa belki bu mahkemeden çıkar" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Kasım saat 10.00'a erteledi.

'BARIŞI GETİRELİM'

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Avukat Can Atalay, bütün davalar için direnmeye devam edeceklerini söyledi.

Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan burada da HDP binası önünde oturanlara seslenerek, "Orası oturma yeri değil. Gelin, birleşelim, barışı getirelim. Başka bir anne ağlamasın. Yeter artık, başka çocuk ölmesin. Bizim derdimiz bu" dedi.