Emine Şenyaşar'ın eylemi 6. gününde

Emine Şenyaşar'ın Urfa'daki adliye önündeki eylemi 6. gününde. Polis engellemeye çalışsa da Şenyaşar oturma eylemine devam ediyor.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki çocuğunu yitiren Emine Şenyaşar, 6 gündür Urfa'daki adliyenin önünde oturma eyleminde. Oğlu Ferit Şenyaşar ile adliye önüne gelen Anne Şenyaşar, üzerinde katledilen aile bireylerinin olduğu fotoğraflarla adliye binası önünde oturdu.

Şenyaşar Ailesi, bu sabah geldiği adliye binası önünde polisin engeliyle karşılaştı. 6 gündür oturma eyleminde olan aileye bugün, “Burası kamu binası, burada oturamazsınız” denildi. Engellenen aile, eylemi adliye bahçesine taşıdı.

Anne Şenyaşar’ın yaktığı ağıtlar ise adliye binasını sardı. Ellerini kaldırarak bir yandan dua eden Şenyaşar, diğer yandan ağıt yaktı, “Allah'ım, bu yaşadıklarımı görmüyor musun? Bu zulmü görmüyor musun" diye feryat etti.

Eylemi takip etmek isteyen Mezopotamya Ajansı ve Jinnews muhabirleri de Türk polisi tarafından engellendi.

AKP'Lİ VEKİLİN YAKINLARI KATLETTİ

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar Ailesi'ne ait işyerinde başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) katledilmişti.