Erdoğan’dan herkes yoruldu

Erdoğan’ın sonunun geldiğini savunan İsveçli parlamenter Amineh Kakabaveh, “Ortaçağ’dan kalma baskılarla iktidarda kalınamaz. Erdoğan’dan herkes yoruldu. Bunu bildiği için azgınca Kürtlere saldırıyor” dedi.

İsveçli parlamenter Amineh Kakabaveh, 31 Mart’ta yapılan seçimlerde HDP ve Kürtlerin izlediği strateji nedeniyle yenilgiye uğrayan Erdoğan’ın intikam almaya çalıştığını söyledi. Kakabaveh, Erdoğan rejiminin iktidarı kaybetmenin paniğiyle giderek daha da saldırganlaştığını belirtti.

Halkın yerel seçimlerde AKP’ye olan tepkisini ortaya koyduğunu ve Erdoğan’ın diktatörlüğüne yeter mesajı verdiğini söyleyen Kakabaveh, Erdoğan’ın kaybetmesinde HDP ve Kürtlerin belirleyici olduğuna işaret etti. Parlamenter Amineh Kakabaveh, “Seçimlerden sonra Erdoğan, HDP ve Kürtlere misilleme yapıyor. Son yapılan yerel seçimlerde HDP ve Kürtler, bazı büyük illerde aday göstermeyerek CHP’nin adaylarını destekledi. Bundan dolayı Erdoğan ve AKP rejimi, tüm saldırılarını HDP ve Kürtlere yöneltiyor. Erdoğan’ın yaptığı intikam almaktan başka bir şey değildir” dedi.

DÜNYANIN GÖRMESİ GEREKİR

Erdoğan’ın her olumsuzluğun sorumluluğunu Kürtlere yükleyerek, HDP ve bileşenlerini krimilanalize etmeye çalıştığına dikkat çeken Amineh Kakabaveh, Batı dünyasının bunu görmesi ve tavır alması gerektiğini söyledi.

HUKUK YOK, DİREKTİFLE YARGI VAR

Temelsiz suçlamalarla HDP’nin önceki dönem Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile vekillerin ve belediye eşbaşkanların rehin tutulduğunu hatırlatan Kakabaveh, şöyle devam etti: “Türkiye’de hukuktan bahsetmek mümkün değil, bağımsız karar veren tarafsız mahkemeler yok. Hepsi Erdoğan’ın talimat ve direktifiyle harekete geçen ve karar veren yargı sisteminin olduğu yerde hukuk devletinden söz edilemez.”

‘ONLARI BIRAKAMAYIZ’ DEMESİ İTİRAFTIR

Kakabaveh, Demirtaş’ın son tutuklama sürecine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Çok açıktır ki Erdoğan istediği için Demirtaş tutuklandı. Mahkeme serbest bırakılmasına karar vermesine rağmen Erdoğan ’onları bırakamayız’ diyerek yargıya açıkça talimat verdi. Hukuk devleti olmadığının da itirafıdır. Bu, örnek bile dünyayı ayağa kaldırmalıydı.”

IRKÇI VE SÖMÜRGECİ UYGULAMA

Çözülme sürecinde olan AKP’nin, iktidarı kaybetmemek için baskı ve saldırılarını daha da arttırdığını kaydeden Kakabaveh, Amed, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atanmasının, ırkçı ve sömürgeci bir uygulama olduğunu vurguladı. Parlamenter Kakabaveh, “AKP hükümeti Ankara, İstanbul veya batıdaki başka kentlere kayyum atamıyor. Kürdistan’daki belediyelere el koyuyor. Amacı Kürtleri korkutmak ve sindirmek. Kürt halkı boyun eğmiyor ve iradesi için direniyor. Kürdistan’ın dört parçasında da Kürt halkı zalimlere boyun eğmedi. Kürt halkı en kötü koşullarda bile mücadele etmeyi sürdürdü” şeklinde konuştu.

ROJAVA’DAKİ SİSTEMDEN KORKUYOR

AKP-MHP hükümetinin, aynı zamanda Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal tehditlerini arttırdığını da hatırlatan Kakabaveh, “Erdoğan ve Türk devleti Rojava’da Kürtlerin DAİŞ çetesine ve rejimin saldırılarına rağmen başardıklarını görüyor. Kürtlerin yeterli para ve silahları yok ama inançları, felsefeleri var. Adil ve eşitlikçi sistemi nasıl inşa edeceklerini biliyorlar ve bunu tüm dünyaya Rojava’da gösterdiler. Türk devleti ve Erdoğan, Rojava’nın Kuzey Kürdistan’a ilham vermesinden korkuyor. Bundan dolayı da uluslararası hukuk ve yasaları hiçe sayarak Efrîn’i işgal ediyor. Rojava’yı işgal etme tehditleri yapıyor” dedi.

ABD VE RUSYA CESARETLENDİRİYOR

Rusya ve ABD’nin, Türk devletinin saldırı ve tehditlerine karşı açık bir tutum almamalarının Erdoğan’ı cesaretlendirdiğini söyleyen Kakabaveh, şöyle konuştu: “Türkiye, uluslararası hukuku ihlal ederek Efrîn’i işgal ettiğinde dış dünya buna sessiz kaldı. ABD için İncirlik’teki NATO üssü Kürtlerden daha önemli. Kürtler bunun farkında. Kürtler, bir yandan Esat, diğer yandan DAİŞ ve Türkiye’nin saldırılarıyla karşı karşıya.”

ERDOĞAN’IN SONU GELDİ

Kürtlere düşmanlık yapan Erdoğan’ın sonunun geldiğini savunan Kakabaveh, şunun altını çizdi: “2019’da Ortaçağ’dan kalma baskılarla iktidarda kalınamaz. Erdoğan’dan herkes yoruldu. O da bunu bildiği için azgınca Kürtlere ve Rojava’ya saldırıyor.”