Erzincan’da HDP’lilere organize faşist saldırı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Erzincan’daki seçim çalışmaları sırasında iktidar destekli faşist bir grubun saldırısına uğradı.

HDP Erzincan Milletvekili Adayı Pınar Aytekin Özgüç, partililerle birlikte Tercan ilçesine bağlı Mercan beldesine seçim çalışmalarında bulundu.

Mercan’daki çalışmalar arından kent merkezine geri dönmek için yola çıkan HDP’liler, bir grup tarafından saldırıya maruz kaldı.

40 kişilik grubun yolu kesmesi üzerine durmak zorunda kalan Özgüç ve diğer partililer hakaret ve sözlü saldırıyla karşılaştı.

Seçim anons aracından dinletilen Demirtaş’ın konuşmasını kesilmesini isteyen grup, ardından HDP’lileirn bulunduğu araçlara saldırdı.

Olay yerine gelen polisler, grubu dağıtmak yerine HDP’lilerin ilçe merkezinden ayrılmasını istedi.

Duruma tepki gösteren Özgüç, saldırının organize bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek, “Çok hızlı bir şekilde araçlarımızın çevresini sardılar ve yine aynı şekilde hızlı bir şekilde gelen polisler isen ilçeden ayrılmamızı istedi”dedi.

Erzincan’daki seçim çalışmalarının halk tarafından olumlu karşılandığını vurgulayan Özgüç, “HDP Türkiye halklarını kucaklayan bir parti. Erzincanlılar da HDP’yi destekliyor” diye ekledi.

Özgür şu vurguları yaptı: “Kimse HDP’nin korktuğunu düşünmesin. Moralimiz gayet iyi. Çünkü Erzincan’da 7 Haziran’ı da geçen iyi bir atmosfer var partimize dönük. Ve bu bizi daha fazla motive ediyor. Saldırganlar Erzincan halkı değil. Kaygıları artan tarafların paralı çeteleridir. Ancak yaptıkları bizi çalışmalarımızdan alıkoyamayacaktır.”