Esenyurt Meydanı yetmedi cami de polis ablukasına alındı

Esenyurt Meydanı’nda başlatılan “Demokrasi Nöbeti” eylemin üçüncü gününde HDP'li milletvekillerinin halk ile buluşması yine engellendi.

Vekiller polis ablukası altına alınan meydanda çember içinde hapsedilirken, polis arması yapan bekçilerin Esenyurt Serhan Tirit Merkez Camisi’nin avlusunda abdest alan insanları zorla uzaklaştırılmaya çalışması dikkat çekti.

CAMİ AVLUSUNDA ABDEST ALANLAR ZORLA UZAKLAŞTIRILDI

Türk İçişleri Bakanlığın talimatıyla Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine yönelik gerçekleştirilen kayyum işgalini protesto etmek için Esenyurt Meydanı’nda başlatılan “Demokrasi Nöbeti” yine polis engeline takıldı.

Meydanı boşaltıp abluka altına alan polisler, alkışlar eşliğinde gelen HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Ömer Öcalan, Saruhan Oluç, Kemal Bülbül ve Necdet İpekyüz’ü de çevik kuvvet çemberi altına aldı. Bu keyfi engellemeyi “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde protesto eden halk ise zorla alandan uzaklaştırıldı. Çevik kuvvet ekiplerine eşlik eden ve polis arması yapan bekçilerin ise Esenyurt Serhan Tirit Merkez Camisi’nde abdest alan insanları da cami avlusundan zorla çıkartmaya çalışması dikkat çekti. Halk bu uygulamaya, “Allah'ın evinde de mi çıkartıyorsun bizi” diyerek tepki gösterdi.

Polis ablukası sürüyor…